+ Történelem

Pun nekropolisz romjaira bukkantak csatornázás közben

Pun nekropolisz

Egy feltehetően időszámításunk előtt ötödik-negyedik században használt pun nekropolisz romjait Osunában találták meg.

Keresés a weben

Az andalúziai Osuna városában csatornázási munkák közben bukkantak egy feltehetően időszámításunk előtt ötödik-negyedik században használt pun nekropolisz romjaira.

A helyszínen kezdett ásatások eddig nyolc mészkőboltozatos földalatti sírkamrát tártak fel, valamint lépcsőket és egy átriumot, amelyek a feltételezések szerint magasrangú személyek temetkezési helyeként szolgáltak.

Rosario Andújar polgármester a sajtónak arról számolt be, hogy a felfedezés megváltoztat mindent, amit eddig a város történetéről tudtak, de fordulópontot jelent abból a szempontból is, hogy korábban kizárólag a tengerpart mentén bukkantak hasonló leletre, a szárazföld belsejében még nem.

A 18 ezer lakosú város római kori eredete ismert, számos épületet tártak fel ebből az időszakból, például egy római színházat, amelynek közelében most előkerültek a korábbi érából származó leletek.

A Sevillától 86 kilométerre fekvő Osuna közismertségéhez hozzájárult, hogy itt forgatták a Trónok Harca című világsikerű sorozat ötödik évadának egyes jeleneteit.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top