+ Irodalom

Hegyes cicik keletkezése

hegyes cicik

Idegen bolygón jártam az éjjel. Krumplileves volt és spenót. Utána bevezettek a nagy vetítőbe, ahol megnéztünk egy filmet…

Idős asszony monológja a fizioterápia folyosóján

Idegen bolygón jártam az éjjel. Krumplileves volt és spenót. Utána bevezettek a nagy vetítőbe, ahol megnéztünk egy filmet arról a férfiről, aki először járt ezen a bolygón. Zene is volt hozzá, csak zongora. Azt mondta, új életet akart kezdeni, de nem bírta sokáig egyedül.

A vetítés után kaptunk egy csomag kekszet és frissítőt, és volt hetven perc szabadidőnk. Fölöslegesen vittem magammal ernyőt, ennek a bolygónak nem volt légköre.

A legtöbben nem csináltak semmit, csak abba az irányba néztek, ahol a Földet sejtették. Én sétáltam és megérintettem a köveket, és arra gondoltam, valami okának csak kell lennie, hogy mindezt láthatom.

Későre járt, visszaindultunk a Földre. Azt nem mondták, hogy a nagy sebesség miatt negyven évet fiatalodunk. Ott álltam hegyes cicikkel, és újra munkát kellett keresnem.

Aztán eltelt ez a negyven év is, és most újra ide járok interferenciás kezelésre. Remélem, jó emlékeik maradnak rólam. Szerettem a gyümölcsös süteményt.

Podmaniczky Szilárd

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top