+ Film

Vincent Lindon a zsűrielnök Cannes-ban

Vincent Lindon

Vincent Lindon francia filmszínész lesz a 75. cannes-i filmfesztivál fő zsűrijének elnöke – közölték kedden a szervezők.

Vincent Lindon francia filmszínész lesz a 75. cannes-i filmfesztivál fő zsűrijének elnöke – közölték kedden a szervezők.

A Lindon vezette zsűri ítéli oda a fesztivál fődíját, az Arany Pálmát a hivatalos versenyprogramba meghívott 21 film egyikének.

A 62 éves Lindon mellett – aki a tavalyi cannes-i győztes Titane című alkotás egyik főszerepét játszotta – további nyolc zsűritag vesz részt az ítélkezésben: Rebecca Hall brit színésznő és rendező, Deepika Padukone indiai és Noomi Rapace svéd színésznő, Jasmine Trinca olasz színésznő és rendező, Aszgar Farhadi iráni, Ladj Ly francia, Jeff Nichols amerikai és Joachim Trier norvég rendező.

Keddi közleményében Lindon azt írta, „rendkívül büszke, hogy a világban zajló sok esemény okozta felfordulás közepette megkaphatta a zsűrielnök nagyszerű és nehéz feladatát”.

A 75. cannes-i fesztivált május 17. és 28. között rendezik meg. A fesztivál május 17-én Michel Hazanavicius francia rendező zombikomédiájával nyílik, amelyet versenyen kívül mutatnak be. Kedden a rendező bejelentette, hogy az Ukrajnában zajló háború miatt a filmet Coupez! (Ennyi!) címmel mutatják be az eredeti Z mint Z helyett, „tekintettel az (orosz tankokon látható) Z betű szimbolikájára”.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top