Hírforrás

Orosz óvodásokat lőtt agyon egy orosz férfi

orosz

A terület volt kormányzója közölte az orosz hírügynökséggel: egy fiatal óvónő, egy 2016-ban és egy 2018-ban született kisgyerek halt meg.

Keresés a weben

Lövöldözni kezdett egy orosz férfi a közép-oroszországi Uljanovszk egyik óvodájában, agyonlőtt két gyereket és egy óvónőt, majd magával is végzett – közölte Dmitrij Kamal, az Uljanovszki terület hatóságainak szóvivője.

A rendvédelmi szervekre hivatkozó orosz hírügynökségek szerint a „lövöldözés oka valószínűleg családi konfliktus” volt.

Szergej Morozov parlamenti képviselő, a terület volt kormányzója azt közölte a RIA Novosztyi orosz hírügynökséggel, hogy egy fiatal óvónő, egy 2016-ban és egy 2018-ban született kisgyerek halt meg.

A biztonsági erőkkel fenntartott jó viszonyáról ismert Baza című orosz hírportál Telegram-csatornáján azt írta, hogy a férfi a csendes pihenő idején hatolt be az óvodába, és vadászfegyver volt nála.

Oroszországban, ahol korábban ritkák voltak az iskolai lövöldözések, az utóbbi időben annyira megszaporodtak a hasonló incidensek, hogy Vlagyimir Putyin elnök is aggodalmát fejezte ki.

2021 szeptemberében egy 18 éves diák lövöldözött vadászfegyverrel a permi egyetemen, hatan meghaltak és mintegy harmincan megsebesültek.

2021 májusában egy 19 éves fiatalember lövöldözött egykori iskolájában, hat tanulót és két tanítót lőtt agyon.

A legtöbb áldozatot követelő lövöldözés 2018 októberében történt, amikor egy gimnazista tizenkilenc embert lőtt agyon, mielőtt magával is végzett a Krím félsziget keleti csücskén fekvő Kercs egyik gimnáziumában.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top
rész elé elég egyszer beilleszteni oldalanként -->