+ Zene

A háromszoros Oscar-díjas lánya üzent Magyarországra

Rózsa Miklós

Juliet Rózsa, Los Angelesből küldött üzenetben megköszönte a Magyar Hollywood Tanácsnak, hogy édesapja, Rózsa Miklós emlékét őrzik.

Juliet Rózsa, Los Angelesből küldött üzenetében elismerését fejezte ki a Magyar Hollywood Tanács küldetéstudatáért, amellyel édesapja, Rózsa Miklós emlékét őrzi és zenei örökségét életben tartja.

A Tanács Rózsa Miklós nagylóci emléktáblájánál tartott koszorúzási megemlékezésén – amelyet a nagylóci önkormányzattal és a helyi Faluvédő Egyesülettel közösen szervezett – a filmes szakma számos ismert személyisége vett részt, itt olvasták fel a világhírű zeneszerző lányának üzenetét.

A Tanács 2016-ban egy Los Angeles-i civil szervezettel közösen avatta fel Rózsa nagylóci gyermekkori évei emlékét megörökítő táblát és azóta évente tart megemlékezést, kerekasztal konferenciát, előadást, vetítést és koncertet itt és Budapesten.

A Tanács április 18-át, a zeneszerző születésnapját Rózsa Miklós emléknappá nyilvánította. A járványidőszak előtti egyik igen sikeres rendezvényen Szakcsi Lakatos Béla, a Nemzet Művésze adott egyedülálló improvizációs koncertet Rózsa művei alapján.

Bokor Balázs elnök háláját fejezte ki Juliet Rózsa üzenetéért és örömmel nyugtázta a térség országgyűlési képviselőjétől elhangzott köszönetet, hogy van olyan közösség, amely fontosnak tartja a zeneszerző emlékének ápolását. A Magyar Hollywood Tanács töretlenül tevékenykedik a jövőben is a hollywoodi magyar gyökerek ápolásáért, így Rózsa Miklós örökségének továbbviteléért.

(OS)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top