+ Képzőművészet

A kirakART idei fókuszeleme a fény

kirakart

A kirakART ötlete tavaly született meg, Budapest független befogadóhelyei a járávnyhelyzetre válaszolva teremtettek találkozási lehetőséget.

Keresés a weben

Májusban másodszorra is megszervezik a kirakART kortárs előadóművészeti rendezvényt a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretei között. A programok 14 különböző helyszínen, három napon át zajlanak, csaknem 50 kortárs alkotó közreműködésével.

A második kirakART kortárs előadóművészeti fesztivál, amely május 13. és 15. között várja az érdeklődőket, a főváros elhagyatott kirakatai mellett kávézók és színházak üvegablakait tölti fel kortárs művészek előadásaival, akcióival és alkotásaival – olvasható a Trafó Kortárs Művészetek Háza közleményében.

A kirakART ötlete tavaly született meg, Budapest független befogadóhelyei úgy döntöttek, hogy a járványhelyzet miatt hosszú hónapokra “vitrinbe zárt” művészetet kiviszik az utcára, és a helyzethez alkalmazkodva, innovatív formában teremtik meg a lehetőséget a művészek és a közönség találkozására. A tavaly júniusi rendezvény sikerének köszönhetően az idén májusban újra megszervezik a fővárosi minifesztivált.

“A műsor idei fókuszeleme a fény: természetes és mesterséges; nappali és éjszakai; hideg és meleg; sarki és alagút végi; komoly, vicces, vidám vagy éppen szomorú; táncos, zenés, színház(i)as, sokszereplős; installációs”.

Lesznek minikoncertek, performanszok, installációk, kiállítások, tánc, fizikai színház, homokanimáció, árnyjáték, zenés színház, próbajelenetek, mozgóképek, koreografikus etűdök, valamint gyerekprogramok és bábszínház is.

A program tizennégy színház, a Trafó, a Jurányi Ház, a Gólem Színház, a Három Holló, a MU Színház, a Bethlen Téri Színház, a Szkéné Színház, a 6SZÍN, az RS9 Színház, az Átrium, a Budavári Kulturális Nonprofit Kft., az Erzsébetligeti Színház, a Kettőspont Színház és a Stúdió K Színház együttműködésének köszönhető.

A szervezők kiemelik, hogy a kirakART-túrát érdemes az intézmények köré csoportosuló szekciók szerint megtervezni. Az érdeklődők a fesztivál által szervezett sétákon is részt vehetnek, amelyek összekötik a kirakatok programjait. Ezekhez a sétákhoz regisztrációval lehet csatlakozni.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top