+ Életmód

Ezt jelenti a karikagyűrű

karikagyűrű

Maga a karikagyűrű Egyiptomból származik, ahol az egyik Fáraó egy karikát ajándékozott a feleségének, akit a legjobban szeretett a világon.

Biztos, hogy te is érezted már azt, hogy valakinek ránéztél a kezére, és a karikagyűrűt látva szinte biztosra vetted, hogy házas emberrel állsz szemben. Mivel ez az ékszer a legismertebb szimbóluma a szerelemnek és a kapcsolatoknak, ezért természetes, hogy mindenki számára árulkodó.

Egy kis karikagyűrű történelem

A karikagyűrű szimbolikája a végtelenségből ered, hiszen a körnek se eleje, se vége nincsen. Éppen ezért, tökéletes választás a tartós és véget nem érő szerelem jelzésére. Maga a karikagyűrű Egyiptomból származik, ahol az egyik Fáraó egy karikát ajándékozott a feleségének, akit a legjobban szeretett a világon. Ez jelképezte az iránta való érzéseit, így egy idő után többen elkezdték utánozni. A világ Nagy Sándor jóvoltából ismerte meg és ennek következtében vált a keresztény vallás szerves részévé.

Eleinte nem találták meg a megfelelően tartós anyagot hozzá, így akár papiruszból vagy csontból is készülhetett. Egy idő után megjelent a vágy azután, hogy esztétikus is legyen, ezért elkezdték a különböző nemesfémeket próbálgatni. Később elkészültek az első arany és ezüst karikagyűrűk, melyek ezzel elindultak a világhódító útjukra. Jelentés tekintetében az idők során némileg módosult, hiszen eleinte a férj tulajdonjogát jelezte, majd az elköteleződést a választott hölgy felé, azaz, hogy őt kívánja feleségül venni, amin nem tervez változtatni.

Ez utóbbi jelentés a mai napig megmaradt, melyhez társul az örök szerelem és hűség képe. Manapság divatos elképzelés, hogy a házasság csak egy papír, pedig ennél sokkal fontosabb és magasabb szintű jelentése van. Az, hogy két ember együtt szeretné leélni az életét, sokkal többet jelent, mint két igen kimondása. Ez a döntés egy életre szól és azt is magában foglalja, hogy kitartanak egymás mellett, bármi történjék. Ha pedig ezt sikerül a valóságban is elérni, akkor lesz a házasság tartós. Ezt jelenti igazán a karikagyűrű viselése.

Szokások és tudnivalók

Az eljegyzés hazánkban általában eljegyzési gyűrűvel történik, ami egy köves karika. Ettől függetlenül, nem ritka, hogy a párok már a lánykérés során is jegygyűrűt választanak, azaz a jövőbeni karikagyűrűt viselik a bal kéz gyűrűsujján az esküvőig. Mivel az eljegyzési gyűrű alapvetően a bal kézre kerül, így már ebből tudhatjuk, hogy a másik ember milyen kapcsolati státuszban van éppen. Az esküvői szertartás során kerül a karikagyűrű a jobb kéz gyűrűsujjára és ott is marad. Igazán szép karikagyűrűkért nézz körül az Ékszerpalota webáruházban, ahol garantáltan jó minőségű darabokat találsz!

Természetesen ezek a szokások nincsenek kőbe vésve, hiszen a legtöbb esetben az egyéni preferenciák döntenek, sőt több külföldi országban pont fordítva viselik a karikagyűrűt. Az ékszerek alapanyaga és színvilága, valamint a díszítés is rendkívül változatos, melyben szintén a pár ízlése és elképzelése a meghatározó.

Ti tudjátok már, hogy milyen karikagyűrűt választotok?

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top