+ PR-cikk

Milyen esetekben javasolt igénybe venni a nagy intenzitású lézerterápiát?

lézerterápia
Keresés a weben

A nagy intenzitású lézerterápia által a szövetek mélyebb rétegeibe juttatható a lézerfény. Ez az eljárás tulajdonképpen a fotomechanika és a biostimuláció ötvözése, vagyis ezen a módon fejti ki hatásait, mely kihasználható számos területen. Az alábbi cikkben az alkalmazási köréről írunk.

Mikor ajánlott a lézerterápia? 

A High Intensity Laser Therapy, az úgynevezett HIL-terápia támogatja a sejtek regenerációját, biostimuláló befolyása révén részt vesz a mikrocirkuláció javításában, illetve lerövidíti a regenerációs intervallumot. Ennek alapja, hogy javul az oxigénellátottság az adott területen. Különösen javasolt igénybe venni sebek, sérülések, törések fennállásakor.

A CMC Déli Klinika HIL-kezelése nem csupán a zúzódások, törések mielőbbi regenerációja céljából alkalmazható, hanem a gyulladások mérséklésére egyaránt. Ideális mozgásszervi panaszok enyhítésére, valamint vérömlenyek felszívódásának elősegítése céljából is. Indikációs területei még a hegkezelés, illetve fekélyes sebek gyógyulásának támogatása.

Ezenfelül megfontolandó műtétek után is, mivel a segítségével jóval szebb hegszövettel számolhatunk. Rendkívül széles a felhasználási köre, a diabéteszes lábtól kezdve a reumás problémákon át egészen a kéztőalagút-szindrómáig.

Ajánlott ízületi kopások, mozgásszervi fájdalmak esetén is. Azáltal, hogy a kezelés során stimulálódnak a szabad idegvégződések, fájdalomcsillapító hatást is tapasztalhatunk, mivel blokkolható a fájdalomérzet létrejötte az idegrendszerben.

A HIL-terápia legfőbb előnyei

Biztonságosan alkalmazható, ez az egyik legerősebb érv mellette. Azonnali fájdalomcsillapítás észlelhető, többek között emiatt is célszerű gyulladások, ödémák csökkentésére is bevetni. A kezeléssel javítható az adott terület oxigénellátottsága, ez pedig nagymértékben leredukálhatja a sebek gyógyulási idejét.

Közreműködik a sejtek megújulásának serkentésében, ennek köszönhetően pedig hosszabb távon is pozitív hatásokkal számolhatunk. Némely esetekben késleltethető, de akár meg is előzhető a műtéti procedúra. Ez különösen előnyös a mozgásszervi panaszoknál. Mellékhatásként csupán az átmeneti bőrpírt kell megemlítenünk a kezelt bőrszakaszon.

Mikor kontraindikált a lézerterápia? 

Daganatos megbetegedéseknél és epilepszia meglétekor nem vehető igénybe, ahogyan lázas állapotban és várandósság ideje alatt sem. Nem alkalmazható azoknál sem, akik fülben lévő implantátummal rendelkeznek.

A terápia nem végezhető el a szemkörnyéki szakaszon, illetve tetovált bőrterületen. Fontos kiemelni, hogy a szem és az endokrin mirigyek besugárzása tiltott.

Ezen eseteken kívül sokrétűen, széles körben felhasználható a nagy intenzitású lézerkezelés. Akár a fájdalom mérsékelése, a regeneráció gyorsítása vagy a gyulladások és duzzanatok csökkentése a legfőbb célunk.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top