+ PR-cikk

Miért az egyszerű fajáték a legjobb a gyermekeink számára?

fajáték

Ez a cikk nem a jó kontra rossz játék témájával foglalkozik. Arról van szó, hogy kiemeljük a csecsemőknek és gyermekeknek szánt fajátékok jellemzőit, és összpontosítunk arra a néhány előnyre, amelyek miatt ezek a legfőbb kedvencek a kicsik számára!

Biztonság

Létfontosságú, hogy a csecsemővel vagy gyermekkel érintkezésbe kerülő játékok biztonságosak legyenek, különösen azért, mert a csecsemők szeretnek úgy felfedezni, hogy a dolgokat beveszik szájukba!

Sok műanyag játék tartalmaz vegyszereket és káros anyagokat, például BPA-t, míg néhányban nyomokban ólmot is tartalmazhat a festék! Másrészt a fa természetes anyag, amely biztonságos a babák számára, és egyes fafajták még antibakteriálisak is!

A Peekabooshop.hu fajátékai emellett igazán tartósak, és sokkal ritkábban törnek, mint a műanyag társaik, és általában könnyebben megjavíthatóak, ha baleset történik. Amikor ugyanis a műanyag játékok eltörnek, gyakran éles és szaggatott szélt hagynak maguk után, ami veszélyes a csecsemőkre és a gyermekekre nézve.

Érzékszervi tapasztalat

Ne feledjük, hogy különösen a csecsemők, de a kisgyermekek is minden érzékszervüket felhasználják ahhoz, hogy kitapasztalják a játékaikat, ezért nagyon fontos, hogy ezek vonzóak legyenek.

A fajáték nyugtató hatású, és a baba tapintóérzékét vonzza, mivel a felülete sima és igazán meleg, míg a műanyag verziók általában inkább ennek az ellentettjei.

Egy nagyon jó példa az újszülöttek első fajátékaira a fából készült fogzási gyűrű és karikák. Ahogy pedig a baba egy kicsit idősebb lesz, az egyszerű, egymásra rakható fajátékok kiválóan fejlesztik a szem-kéz koordinációt és a finommotorikát. Majd amikor kisgyermekké fejlődik, egy fából készült húzható játék tökéletes arra, hogy a picurt órákra lefoglalja.

Inspirálja a fantáziát

A fából készült játékok egyszerűek – nincsenek olyan hangok, amelyek leállítanák a működésüket, és nincsenek villogó fényeffektusaik sem. Ahelyett, hogy a gyermek érzékszerveit túlterhelné zajokkal és fényekkel, a picinek a saját fantáziáját kell használnia a játékhoz. Ez azt jelenti, hogy játék közben szüksége van az intellektusára és a képzeletére, és nem lesz passzívan tele információval.

Ez a fajta játékidő fontos a gyermek kreatív, szociális, érzelmi és verbális fejlődése szempontjából. Gondolkodási és érvelési készségük is erősödik a fantáziával teli játék során.

Egyszerűen jól néz ki

Oké, talán ez nem akkora nagy prioritás, de egy játék szép megjelenésének van egy fajta jó mellékhatása. A fajátékok időtlenek, és nosztalgiaérzetet keltenek. Stílusosak és egyszerűen jobban néznek ki, mint a társaik. Ezenkívül pedig jól illeszkednek mindenféle játéktérbe.

Végső gondolatok

A fajátékoknak számos előnye van. A legfontosabb pedig talán az, hogy sok olyan dologra megtaníthatják a gyermekeket, amikre más játékok egyszerűen nem.

A fából készült játékok klasszikusak, és jelenleg újjáélednek, mert órákon át lekötik gyermekünket oktató, fantáziával teli és szórakoztató játékidővel.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top