+ Képzőművészet

A Fine Art Hungary orosz és ukrán vendégművészekkel indul

Fotó: Fine Art Hungary – Az év műtárgya 2022

Az aukciós kínálat gerincét a tavalyi Fine Art Hungary Top 100 művészkör adja, a teljes kortárs magyar képzőművészet keresztmetszetét.

Fotó: Fine Art Hungary – Az év műtárgya 2022, magyarnemzet.hu

Elindult a Fine Art Hungary – Az év műtárgya 2022 online aukció, amelyen április 1-je és 30-a között több mint 100 hazai képzőművész egy-egy alkotására lehet licitálni – írta az artotek.hu platform közleményben pénteken.

Az artotek.hu portálon zajló árverésen több mint 100 kortárs magyar műtárgy, festmények, fotók, grafikák, szobrok, plasztikák és NFT-animációk kerülnek kalapács alá. Az alkotások  nem pusztán vásárlói licit tárgyát képezik, de egymással is rivalizálnak: az elkelt tételek közül a vásárlók és a Fine Art Hungary szakértői testületének szavazatai alapján egy alkotás elnyeri „Az év műtárgya 2022” címet.

Az aukciós kínálat gerincét a tavaly létrejött Top 100 művészkör adja, így az aukciós alkotások  keresztmetszetet adnak napjaink magyar alkotóművészetéről. Az idei aukció mottója: az értéktartás és értéknövelés lehetőségei az értékvesztés világában.

Az online aukció a törökbálinti Gallery MAX-ben tartott ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét. Az eseményén Dr. Bacsek Júlia művészettörténész, a Fine Art Hungary programvezetője, Dr. Balogh Péter műgyűjtő, az Amadeus Művészeti Alapítvány kuratóriumi elnöke, Dr. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő, műgyűjtő, Szurcsik József festőművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektor-helyettese, valamint meghívott vendégek: művészek, művészetkedvelők és a sajtó képviselői vettek részt.

Az idei év vendégművésze Olga Kondratska ukrán és Irina Drozd orosz festőművész.

A nyitóeseménynek otthont adó törökbálinti Gallery MAX az aukció kiállítástereként funkcionál április 30-ig.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top