+ Életmód

Mire ügyeljünk polikarbonátok választásakor?

polikarbonát

A polikarbonátok népszerűségét alátámasztja, hogy előszeretettel alkalmazzák profi szakemberek és hobbibarkácsolók is. A széleskörű felhasználása mellett a könnyű megmunkálhatóságának is köszönheti töretlen sikerét számos különböző területen.

A polikarbonát-lemezekről röviden

A polikarbonát-lemezek sok-sok különböző típusban és méretben kapható, széleskörűen felhasználható anyagok. Speciális kémiai összetevőjük miatt könnyen megmunkálhatóak, ezért a szakemberek kedvencei közé tartoznak. Súlyukat tekintve rendkívül könnyűek, így a szállítás, szerelés, darabolás és a csavarbehajtás során is gyorsan haladhatunk.

A polikarbonátokat melegítés nélkül is hajlíthatjuk, ezért az ívelt vonalak mentén jól elvezethethőek. Annak ellenére, hogy lenyűgöző rugalmassággal bírnak, igen jól állják az ütéseket és sérüléseket is. Kiváló teherbírásuknak köszönhetően tetőként is használhatóak, melyet a jó hőszigetelő képességük tesz még eredményesebbé. Ez pedig alátámasztja, hogy tartósságuk miatt is igen kedvelt anyagok.

Széles körű felhasználás

Gyakori, hogy polikarbonát-lemezek felhasználásával üvegházat vagy télikertet készítenek. Azért szerencsés ezt az alapanyagot választani ezekhez az építményekhez, mert a lemezek képesek lassítani a benti hőmérséklet-változást, így a növények is jól járnak.

A leleményes polikarbonát-rajongók akár térelválasztóként is alkalmazhatják a lemezeket, mely igazán feldob bármilyen helyiséget. A speciális szerelési tartozékoknak köszönhetően akár a teljes vízhatlanság is elérhető, mely medencék fedésére, vagy zuhanykabin beépítésére is kiváló felhasználási mód.

Fedezd fel a Káplár fatelep kiváló polikarbonát termékeit, és hasznosítsd saját kedved és igényeid szerint ezt a nagyszerű és tartós anyagot!

Típusok és méretek

A polikarbonát lemezek számos típusban és méretben elérhetőek. Jellemzően víztiszta üvegkamrás, opál- illetve bronz üvegkamrás verziókkal találkozhatunk. A víztiszta lemezek általában 10, illetve 16 mm-es vastagságban szerezhetőek be, és 105×100-as mérettől akár 210×400-asig is válogathatunk.

Ha bronzlemezeket szereznénk be, szintén a 10 és 16 mm-es vastagsággal számolhatunk, illetve 105×200-as mérettől 210×600-asig vásárolhatunk. Ha pedig az opál üvegkamrás lemez nyerte el tetszésünket, 10 mm-es vastagságban 210×200-astól 210×600-as méretig válogathatunk.

Beszerzés során érdemes észben tartani, hogy a lemezeket kizárólag egyenletes felületen, fektetve szabad tárolni és szállítani. Emellett lehetőleg ne hagyjuk őket védőfóliába csomagolva tűző napsütésben sem, mert az ráéghet a felületre, tönkretéve azt.

Látogass el a Káplár fatelep honlapjára, és válaszd a minőséget, megbízhatóságot, és a tartósságot! Szerezd be a szükséges alapanyagokat és egyéb kiegészítő eszközöket is egy helyen!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top