+ Film

Kathryn Bigelow a társadalmi rend összeomlásáról filmez

Kathryn Bigelow

Kathryn Bigelow rendezte A bombák földjén (2010) című háborús filmet, amiért megkapta az amerikai filmakadémia díját…

Kathryn Bigelow, az első Oscar-díjas női rendező Aurora címmel forgat thrillert a Netflixnek.

Bigelow A bombák földjén (2010) című háborús filmjéért kapta meg az amerikai filmakadémia díját, most pedig a friss Oscar-díjas Jane Campion után, aki szintén a streamingszolgáltatónak készítette A kutya karmai között című westernt, ő is a Netflixnél kezdi új projektjét, az Aurorát.

Az új film David Koepp júniusban megjelenő, azonos című regényén alapszik, a forgatókönyvet maga az író készíti. Koepp olyan filmek forgatókönyvét jegyzi, mint a Mission: Impossible vagy a Jurassic Park.

A film „egy katasztrofális, világméretű válság közepette a társadalmi rend összeomlásával küzdő szereplők” sorsát követi – írta a The Hollywood Reporter a Netflix Twitter-bejegyzése nyomán.

A regény a fülszöveg szerint az illinois-i Aurorában játszódik, ahol Aubrey Wheeler és tizenéves fia egy óriási áramkimaradás közepette beköltözik Wheeler elhidegült bátyja, a Szilícium-völgy egy vezérigazgatója bunkerébe, melyet a sivatagban az efféle apokaliptikus eseményekre épített. Találkozásuk globális és személyes számvetésekhez vezet.

Kathryn Bigelow a 2017-es Detroit óta nem rendezett nagyjátékfilmet.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top