+ Életmód

Hatékony medencetisztítás kevés vegyszer használatával

medencetisztítás

Amikor egy kiadós pihenésről, relaxációról ábrándozunk, nem a klór és egyéb vegyszerek szaga az, amit gondolatban ehhez szoktunk társítani. Márpedig a legtöbbek szerint a vegyszerek használata nélkül elképzelhetetlen, hogy tisztán tudjuk tartani a vizet huzamosabb ideig.

De tényleg így lenne? Valóban nem lehet megúszni az erősebb vegyszerek használatát? Ennek fogunk utánajárni a következő cikkben.

Miért szükséges a vegyszerek használata? 

Abban bizonyára egyetérthetünk, hogy a tiszta víz áttetsző színű, nincsenek benne idegen anyagok, és lehetőleg szagtalan. Ez egy fürdőkád esetében nagyon könnyen kivitelezhető, de lássuk be, ott minden használat után leengedjük a vizet. Egy masszázsmedencénél viszont ez nem megoldható, így minden lehetséges eszközzel meg kell próbálnunk fenntartani a tiszta állapotot. Ehhez kezdetnek elengedhetetlen, hogy eltávolítsuk a fizikai szennyeződéseket minden használat után (hajszálak, kavicsok, növényi maradványok) például egy medenceporszívó segítségével. Ezenfelül azt is meg kell akadályozni, hogy a különböző baktériumok és gombák elszaporodhassanak és mikrofilmet képezhessenek.

Masszázsmedence vásárlása előtt vagy, és szeretnél minden szükséges kelléket egy helyen beszerezni? Válogass a SpaTrend vízkezelő termékei között, ahol minden szükséges kiegészítőt megtalálhatsz.

A klór barát vagy ellenség?

Amikor medencetisztító vegyszerekről van szó, a legtöbben a klórra gondolnak, hiszen ez a legszélesebb körben elterjedt fertőtlenítő anyag. Nem csoda, hiszen igazán gyors, hatékony és nem mellesleg nagyon olcsó is. Érthető tehát, hogy nagyon sokan azonnal ezt alkalmazzák, ha valami gyanúsat érzékelnek a medence vizén. Nem szabad azonban figyelmen kívül hagyni, hogy nagyon sokan érzékenyek rá a felnőttek között is, de ha gyerekek is használják a medencét, akkor végképp körültekintően kell vele eljárni.

A klórra érzékenyebbek bőrpírt, bőrszárazságot tapasztalhatnak a medence használata után, de akadnak olyanok is, akik kiütésektől szenvedhetnek emiatt.

Vegyszermentesen és egyszerűen

Annak érdekében, hogy a víz nehezen beállított és érzékeny kémiai egyensúlya fennmaradhasson, alkalmazhatsz olyan vízkezelő szereket is, amik lényegesen kisebb koncentráció mellett, természetbarát adalékok használatával érnek el eredményeket. Ezeket elég csupán heti egy alkalommal hozzáadni a vízhez, hogy a teljes rendszert karban tudd tartani.

Egyes termékek segítségével illatosítani tudod a medence vizét, vagy akár gyógyvizet is varázsolhatsz belőle az otthoni jakuzzidba. Ez utóbbi szerek többnyire a só erejével érik el a hatásukat, ami nemcsak a bőrödnek, hanem a medence berendezéseinek is kifejezetten jót tesz.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top