+ Zene

Czutor Zoltán drámája: Titokban hagyta el az édesanyja

Czutor Zoltán

Megdöbbentő tinédzserkori élményeiről mesélt a Bátorságok Könyve című kulturális magazinnak Czutor Zoltán.

A jóképű énekes tiniként illegális munkákból tartotta fenn magát

Megdöbbentő tinédzserkori élményeiről mesélt a Bátorságok Könyve című kulturális magazinnak Czutor Zoltán. A Belmondo vagány frontemberéről kevesen tudták eddig, hogy 15 éves korában drámai fordulatot vett az élete; Zoli szülei ugyanis úgy döntöttek, külön válnak és neki pillanatok alatt komoly döntéseket kellett hoznia az életéről, ugyanis édesapja és édesanyja is külföldre költözött.

„15 éves voltam, amikor a szüleim elváltak, bár ezt titokban tartották előttem. Nem sokkal később pedig anyám Ausztráliába disszidált a húgommal, és ezt sem árulta el nekem, hogy nehogy továbbadjam az apámnak. Szétesett az egész család, és persze ebbe az apám is összeomlott és úgy döntött, kimegy Németországba szerencsét próbálni. Akkoriban ő egy menő nyomdász-újságíró volt Szegeden, ezt a munkát akarta kint is folytatni, és az volt a terv, ha ez beindul, akkor kivisz magához engem is. Nem így alakult…” – mesélte Zoli, akinek igen fiatalon be kellett bizonyítani, mennyire bátor és képes megállni a saját lábán, még ha nem is mindig a legegyenesebb utat választotta ehhez.

„A gimnázium alatt kis illegális dolgokkal tartottam fenn magam, így fizettem az albérletet. Azt csináltam, ami szembejött… Összeálltam pár sráccal, és néha Romániába, vagy Jugóba jártunk, és áthoztunk ezt-azt, és azzal kereskedtünk, vagy kicsiben valutázgattunk. Ezek a tapasztalatok nyilván alapvetően megrendítették a bizalmamat az emberekben, kiskamasz korom óta úgy élek, hogy bármikor bármi történhet, és mindig van bennem egy “alert”, egy riadókészültség. Az tény, hogyha ennyire drasztikus dolgokon mész keresztül, akkor utána soha nem lesz kérdés, hogy mi a fontos az életben. Nem fogod fölb*szni magad a first world problémákon, és amikor jön egy kemény helyzet, akkor nem mérlegelsz, hanem döntesz és cselekszel, hogy biztonságban legyél a családoddal” -mesélte a Bátorságok Könyvének.

Az online kulturális magazin hétről hétre hírességek, szakmai kiválóságos és civil emberek történetein keresztül mutatja meg az embereknek, mi is az a bátorság a mai világban. Ötletgazdái Gerlits Réka projektmanager és Mészáros Piroska színésznő vallják, 2022-ben nagyobb szükség van erről beszélni, mint valaha.

„Mindannyiunknak szüksége van a bátorságra, akár mások inspiráló történetein keresztül. Gondoljunk csak a koronavírus-járványra vagy a szomszédban tomboló háborús helyzetre, nem is lehetne aktuálisabb a kérdés. Úgy érezzük, ezzel globálisabban kéne foglalkozni, mivel akkor derült ki a számunkra, hogy a bátorság egy nagyon sokoldalú dolog. “Milyen akadályokat sikerült megugranom?” “Miket tettem ezért a célért?”, vagy “Miket tettem az életemben ezért a karrierért?”, vagy “Kik bátorítottak és én kiket tudtam inspirálni a munkában?” A Bátorságok Könyvével szerettünk volna létrehozni egy olyan online művészeti magazint, melyen hiteles emberek személyes történeteit olvashatják az érdeklődők a bátorságról. A történet azonban itt nem ér véget; nem csak egyénileg, de -mint említettük – globális szinten is fontos a bátorság kérdése. Azért találtuk ki, hogy cégek számára elérhető programjaink is vannak, melynek célja, hogy levegye a terhet a HR válláról. Történeteink közösségépítőek, erősítik a munkatársakban az összetartást, a büszkeséget, és olyan élményekről szólnak, ami hangsúlyozza, miért jó és előremutató az adott munkahelyen dolgozni” – mesélte Piroska és Réka.

Zoli teljes történetét itt olvashatod el:

Czutor Zoli Insta link

Bátorságok könyve instalink

A Bátorságok könyve weboldala

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top