+ Képzőművészet

A MOME 300 millió eurós Kreatív Európa pályázaton nyert

mome

A MOME nyertes pályázatának célja az egyetem hallgatóinak támogatása az általuk létrehozott alkotások nemzetközi láthatóságának növelésével.

fotó: MOME
Keresés a weben

Fiatal művészek, kreatív szakemberek nemzetközi láthatóságát segíti a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) legújabb együttműködése. Az Európai Unió programja, a KREATÍV EURÓPA támogatásával a pályakezdő alkotók elsajátíthatják azokat az új készségeket és technológiákat, amelyek használata elengedhetetlen a határokon átívelő sikerhez.

A Kreatív Európa uniós program eddig példátlan, mintegy 300 millió eurós költségvetésből támogatja a kulturális ágazatok szakembereit és a művészeket abban, hogy új közönséget megszólító, országhatárokon átívelő együttműködések jöhessenek létre. A MOME nyertes pályázatának célja az egyetem hallgatóinak támogatása az általuk létrehozott alkotások nemzetközi láthatóságának növelésével.

Ennek eszköze a digitális készségek és képességek fejlesztése lesz, aminek keretében a hallgatók megismerkednek a legfontosabb technológiai trendekkel, és az alkotásaik szélesebb körű megismertetéséhez, népszerűsítéséhez szükséges eszközök használatával. A MOME hallgatói a munka során közvetlenül is kapcsolatba kerülnek külföldi partner egyetemek diákjaival, és új alkotások is születnek.

A MOME idén már másodszorra szerepel sikeresen egy nemzetközi pályázaton. Az egyetem néhány héttel ezelőtt az Európai Unió innovációs programja, a Horizont Európa keretében nyert el fontos feladatot a biomassza-alapú gazdaságra való átállást támogató kutatás-fejlesztés területén.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top