+ Film

Kopp Mária és Várdai István életéről is készül film

Kopp Mária

Borsody István portréfilmet forgat Kopp Mária életéről, aki saját elvei szerint élt: családközpontúság, vallásosság, gondolatszabadság.

Balog Gábor, Borsody István, Novák András és Száraz Eszter rendezésében készülő dokumentumfilmek gyártását támogatja a Nemzeti Filmintézet (NFI). Portréfilm készül Kopp Mária orvos-pszichológusról és Várdai István csellistáról, továbbá sorozat a Hungary Helps Program tevékenységéről – közölte az NFI.

A Nemzeti Filmintézet 2020 óta nyújt támogatást a televíziós és streaming bemutatásra készülő alkotásokra pályázati úton. „A teljes magyar mozgóképszakma összehangolt tevékenységéért felelős szervezet elkötelezett abban, hogy a mozifilmek mellett tartalmas, kulturális értéket teremtő és a nézők számára különleges élményt nyújtó televíziós alkotások is készüljenek”.

A televíziós döntőbizottság négy dokumentumfilm gyártására szavazott meg támogatást.

Balog András A látogató című dokumentumfilmjében egy eseménydús élet történetét mutatja be, amely a másokon való segítség jegyében telik.

„Margit néni még 90 évesen is börtönmissziót teljesít, hogy lelki segítséget nyújthasson az elítélteknek”

– olvasható a szinopszisban a filmről, amelynek gyártója a Dunatáj Alapítvány, és az NFI 4,2 millió forintos támogatásával készül.

Borsody István portréfilmet forgat Kopp Máriáról.

„A 2012-ben elhunyt kutató, pszichiáter azok szerint az elvek szerint élt, amelyeket hirdetett: családközpontúság, vallásosság, gondolatszabadság”

– olvasható a szinopszisban. A kiváló tudós több évtizedes, a magyar társadalom és a család érdekében végzett sokoldalú munkásságáról először készül dokumentumfilm. A film az NFI 9,8 millió forintos támogatásával készül, gyártója az Omega-Kreatív.

Magyarország segít címmel 8 részes dokumentumfilm-sorozatot forgatnak Novák András rendezésében a válságövezetekben felmerülő szükségletekre gyors és hatékony segítséget nyújtó, nemzetközi humanitárius programokról, egy-egy ember életén keresztül bemutatva. A sorozatban a nézők megismerhetik a Hungary Helps Program tevékenységét többek között a ghánai és a kongói iskolákban. Az Andrew & Arpad Filmprodukció gyártásában készülő produkciót az NFI 36 millió forinttal támogatja.

Száraz Eszter rendező Várdai István csellóművész történetén keresztül mutatja be, mi mindennel jár, ha valakinek egyedülálló tehetsége és küldetése van. A Várdai – non solo cello címmel készülő portréfilm lehetőségeket és dilemmákat jár körül, és arra a kérdésre keresi a választ, hogy áldás-e a tehetség – olvasható a szinopszisban. A film gyártója a TRIONfilm Productions, az alkotás létrehozását az NFI 23,7 millió forinttal támogatja.

A pályázatokról bővebb információ a https://nfi.hu/hu/tv-palyazatok linken érhető el.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top