+ Irodalom

Az ukrán háború az alternatív lipcsei könyvvásár témája

ukrán háború

A hagyományos lipcsei könyvvásár ugyan elmarad, de a rendezvények egyik kiemelt témája lesz az ukrán háború.

Az ukrán háború lesz az egyik kiemelt témája a jövő héten Lipcsében kezdődő alternatív könyvvásárnak, amelyre számos szerzőt is várnak Ukrajnából.

A hagyományos lipcsei könyvvásár ugyan elmarad, de helyette nagyszabású irodalmi programsorozat várja az érdeklődőket a városban. A rendezvények egyik kiemelt témája lesz az ukrán háború. A vitafórum pedig azzal a kérdéssel foglalkozik, hogy vajon a művészek állást foglalhatnak-e, és van-e értelme a kultúra bojkottjának.

A Német Könyvkiadók és Könyvkereskedők Egyesülete csütörtökön az ukrán irodalomnak szentelt estet szervez, amelyen várhatóan Tanya Maljarcsuk író és a költő Halina Petrosanjak is részt vesznek.

A Németországban élő, ukrán származású Dimitrij Kapitelman szombaton olvas majd fel Eine Formalie in Kiew című regényéből, amely egy új élet reményében külföldre költöző családról szól.

A lipcsei könyvvásárt március 17. és 20. között rendezték volna meg, de a koronavírus-járvány miatt idén is elmaradt, akárcsak az előző két évben. A vásár helyett most különböző kiadók saját irodalmi műsorokat, felolvasóesteket szerveznek a városban.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top