+ Életmód

Így lesz az okosotthon fontos kiegészítője a klíma

klíma

Végre megérkezett a várva várt tavasz, amit a hosszú téli hónapok és a fűtési szezon után már nagyon vártunk. Az utóbbi évek tapasztalata azt mutatja, hogy hamarosan elkezdjük használni a klímákat. A hűvös napokat ugyanis hirtelen váltja fel a szabályos kánikula. Ha nincs klímánk, vagy szeretnénk a régit lecserélni, időben el kell kezdenünk a tervezést.

A fix klímarendszerek telepítése nagyobb munkálatokkal jár. A mobilklímákat viszont egyszerűen beüzemelhetjük. S mivel a technika fejlődésének hála szinte egy lépést sem teszünk mobiltelefon nélkül, a klímánk is csatlakozhat a wifi hálózatra. Az okosotthonoknak ugyanis éppúgy része lehet a légkondink, mint a tévénk.

Ettől okos az okosotthon

A smart, vagy más néven okoskészülékek kiterjedt kínálattal várják az innovatív megoldásokra vágyó vásárlókat. A legtöbb otthonban már alapfelszereltségnek számít a vezeték nélküli internet. A legújabb háztartási és digitális eszközök képesek arra, hogy a lakás wifijéhez, és így az okostelefonokhoz csatlakozzanak.

Ennek az az óriási előnye, hogy akkor is működésbe hozhatjuk, vagy épp kikapcsolhatjuk háztartási készülékeinket, ha épp házon kívül tartózkodunk. Ez ugyanúgy vonatkozhat a légtisztítónkra, a robotporszívónkra vagy éppen a légkondicionáló készülékeinkre. Így igazán kényelmesen alakíthatjuk ki az otthonunk légkörét.

A wifire csatlakoztatható klíma 

Jellemzően a meleg nyári napok nagy részét is a munkahelyünkön töltjük, eltekintve a szabadságunktól. Igazán kellemetlen, amikor a fárasztó nap végén a meleg, fülledt lakásba kell hazaérnünk. Vagy épp a jéghidegre, mert egész idő alatt üzemelt a klíma. A Páramentesítő.hu klímái között is találunk okos, vagyis vezeték nélküli internetkapcsolatra alkalmas klímát.

Ezeknek a nagy előnye, hogy akár az irodai íróasztal vagy épp a medence mellől is vezérelhetőek. Így elkerülhetjük, hogy a kültéri kánikulából a lakás forróságába kelljen átlépnünk. Illetve sokkal gazdaságosabb is a klímahasználat, hiszen nem szükséges egész nap hűtenünk a lakásunkat. Az okosklímákat hazaindulás előtt nem sokkal üzembe tudjuk helyezni.

Mobil vagy fix klímát válasszunk?

Amikor klíma vásárlásán gondolkozunk, felmerül az egyik legalapvetőbb kérdés: milyen kivitelű légkondicionálót válasszunk? Ha nem bánjuk, hogy a szakemberek fúrnak, vésnek, amíg a kül- és beltéri egységeket összekötik és rögzítik, akkor válasszunk fix klímát. Azonban ha ezt szeretnénk elkerülni, vagy nincs lehetőségünk komplett klímarendszer telepítésére, a mobilklíma gyors megoldást jelent.

Tulajdonképpen mindkét típus ugyanazon az elven működik. A beltéri levegőt a készülékek beszívják, majd egy hideg fémfelületen átjáratva lehűtik azt. Ezután visszajuttatják a helyiségbe a kellemesen hűvös levegőt. Az eközben lecsapódó víz kezelésében találunk különbséget. Míg a mobil klíma tartályba gyűjti, a fix légkondi kivezeti a konzvizet.

Nézzen körül a kínálatban, és válasszon igényei szerint!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top