+ Film

Film készült a Semmi című bábelőadásból

A kilenc éve bemutatott Semmi című előadás elnyerte a Kaposvári Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé Üveghegy-díját is.

Keresés a weben

Filmet forgatott a Budapest Bábszínház egyik legnépszerűbb előadásából: a Semmi című produkció mozifilmes változatát március 21-én, a bábszínház világnapján mutatják be az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

A Semmi című előadás témája a létezés értelmének célja, filozófiai megközelítése, a cselekedetek mögött álló hajtóerő kutatása. Az előadás filmes feldolgozása új műfajt hozott létre, a kamera segítségével bábok és mozgatóik viszonya még plasztikusabban érzékelhető.

A Janne Teller dán írónő ifjúsági regényét feldolgozó bábelőadás rendezője és látványtervezője Hoffer Károly, a 100 perces filmes adaptációt Moll Zoltán készítette.

A produkció szereplői Spiegl Anna, Pájer Alma Virág, Pallai Mara, Ács Norbert, Tatai Zsolt, Teszárek Csaba, Pethő Gergő, Szolár Tibor és Blasek Gyöngyi. Mint Ellinger Edina, a Budapest Bábszínház igazgatója a közleményben felidézte, a bábelőadás filmváltozatát még a koronavírus-járvány okozta színházbezárások idején forgatták pályázati támogatásból. Kiemelte, hogy nem volt még ehhez hasonló kezdeményezés Magyarországon.

A Budapest Bábszínház kilenc éve futó Semmi című produkciója elnyerte a Színikritikusok díját, valamint a Kaposvári Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé Üveghegy-díját is.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top