+ Irodalom

Szent-Györgyi Albert: A béke kérdése nem politikusok ügye

szent-györgyi albert

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara vezetése és tudományos közössége elítéli Oroszország háborúját.

Egy Szent-Györgyi Albert idézettel megerősítve állásfoglalást tett közé az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara március 2-án.

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara vezetése és tudományos közössége elítéli Oroszországnak a független Ukrajna elleni agresszióját. Karunk számos közös oktatási és tudományos projektben vesz részt ukrán és orosz kollégákkal, ukrajnai és oroszországi egyetemekkel. Mindannyian meg vagyunk győződve arról, hogy a béke akarása és a háború befejezése az egyetlen elfogadható alapállás.

Szent-Györgyi Albert, egyetemünk egykori Nobel-díjas professzora szavaival élve:

“A béke kérdése nem politikusok ügye; ez olyan feladat, mely mindannyiunkra hárul, akiket foglalkoztat gyermekeink és az emberiség jövője.”

Csak békében lehetséges az emberi prosperitás, csak békében szavatolható az emberi méltóság és csak békében végezhető mindaz a tudományos munka, amely az emberi együttélés biztosításában nélkülözhetetlen.

Állásfoglalásunkkal csatlakozunk Európa és a világ számos tudományos testületének azonos tartalmú nyilatkozatához, és kinyilvánítjuk együttérzésünket a háború áldozataival.

Az állásfoglalást itt olvashatod oroszul és ukránul is.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top