+ Zene

Lázár Gábor és Rian Tranor koncertje – hallgass bele!

lázár gábor

Lázár Gábor évek óta sorra kapja a meghívásokat az elektronikus zenék fontos központjaiba (Unsound, Berlin Atonal, Berghain stb).

Rian Treanor

Lázár Gábor már a bő tíz éves pályafutása kezdetekor megtalálta saját zenei világát. Fő módszere az elektronikus zene történelme során lefektetett stílusok precíz absztrakciók és körültekintően megtervezett kísérletek útján történő lecsupaszítása és kifordítása.

Függetlenül attól, hogy a 2-step, az electro, a techno vagy az ambient szolgál kiindulási pontjául, a végeredmény egy szűk, puritán eszköztárral, határozott erővel tördelt képet mutat.

Évek óta sorra kapja a meghívásokat az elektronikus zenék fontos központjaiba (Unsound, Berlin Atonal, Berghain stb), kultikus előadókkal dolgozhatott együtt (Mark Fell, Russell Haswell), kiadványai nagyra tartott kiadóknál találnak otthonra (mint Lorenzo Senni Presto!?!-ja vagy a Boomkat-ot megjelentető The Death Of Rave), zenéjét pedig még Aphex Twin is játssza.

A Trafóban mutatja be a  Boundary Object című legújabb albumát. A lemez annak Planet MU kiadónak gondozásában jelent meg, ahol az este másik fellépője Rian Treanor (UK) zenéi is megjelennek.

Rian Treanor zenéje a klubzene, a kísérleti elektronika és a számítógépes zenék metszéspontja. Lenyűgöző zenei világot mutat be töredezett és egymásba fonódó összetevőkből. 2019-ben a Planet Mu-nál megjelent debütáló albuma, az „ATAXIA” berobbant a brit underground klub zenébe, A Max/MSP programozási nyelv használatával egyedi szoftvereket fejleszt a kiterjesztett ritmikai technikák és algoritmikus folyamatok felfedezésére, olyan eszközöket épít, amelyek lehetővé teszik a spontán mintavételezést, azok modulációját.

Kiemelt fellépései volt többek között az Aphex Twin által kurált Warehouse Project (Egyesült Királyság), Nyege Nyege Festival (UG), WWW (JP), Unsound (PL), GES-2 (RU), Serralves (PT), Berghain (DE), No Bounds (Egyesült Királyság), Cafe Oto (Egyesült Királyság), Glasgow Kortárs Művészeti Központ (Egyesült Királyság), Empty Gallery (HK), Irish Museum of Modern Art (IRL), Summerhall (Egyesült Királyság), yU+co[lab] (Hong Kong) és Counterflows (India).

Trafó, 2022. március 5. 20h, Nagyterem – Jegyek

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top