+ Történelem

Zelenszkij elnökkel felvette a kapcsolatot a pápa

Zelenszkij

Volodimir Zelenszkij szintén a közösségi oldalán megjelent bejegyzésben hangsúlyozta, hogy „az ukrán nép érzi Őszentsége lelki támogatását”.

A katolikus egyházfő felvette a kapcsolatot Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel – erősítette meg a hírt a szentszéki sajtóközpont szombaton.

A telefonbeszélgetést elsőként Ukrajna szentszéki nagykövetsége adta hírül a közösségi oldalán. A diplomáciai képviselet közlése szerint Volodimir Zelenszkij köszönetet mondott Ferenc pápának amiért március 2-ra imanapot hirdetett meg Ukrajna békéjéért.

A kapcsolatfelvételt Matteo Bruni, a Szentszék Sajtóirodájának olasz-brit igazgatója megerősítette.

Volodimir Zelenszkij szintén a közösségi oldalán megjelent bejegyzésben hangsúlyozta, hogy „az ukrán nép érzi Őszentsége lelki támogatását”.

Ferenc pápa pénteken, majd szombaton is ukrán és orosz nyelven sürgette a fegyverek megállítását.

Pénteken a pápa személyesen látogatott el Oroszország szentszéki nagykövetségére, amely a Vatikán közelében található. A képviseleten aggodalmát fejezte ki a konfliktus miatt. Azt követően az egyházfő telefonon beszélt Szvjatoszlav Sevcsuk kijev-halicsi görögkatolikus nagyérsekkel, akitől információkat kért az ukrajnai, elsősorban a Kijevben kialakult helyzetről.

A Vatikán Állam feje és a katolikus anyaszentegyház vezetője köszönetét fejezte ki az ukrajnai görögkatolikus egyháznak, amely „közel áll a néphez, és rendelkezésre bocsátotta a kijevi székesegyház óvóhellyé átalakított földalatti szintjeit” – írta a Vatican News hírportál.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top