+ Zene

Bay Zoltán 360 fokos hangfalát bemutatják Berlinben

Bay Zoltán

A Bay Zoltán a több évtizedes munkával kifejlesztett készülék sokkal kellemesebb és holografikus teret képes kialakítani maga körül.

Berlinben is bemutatják Bay Zoltán magyar mérnök találmányát, a 360 fokos térhatásra képes, valós élőzenei hangzást nyújtó BAYZ hangsugárzót, amely akár paradigmaváltást hozhat az audiotechnikában.

A már mintegy tizenöt nemzetközi elismerésben részesült hangfalat a német fővárosban működő magyar kulturális intézet, a Collegium Hungaricium Berlin (CHB) mutatja be a hét végén művészek és a fejlesztő közreműködésével.

A többi között a Magyar Formatervezési Tanács díjával kitüntetett készülék íves kialakítású, szénszálas dobozban foglal helyet, és egy hengerszerű körmembrán révén a hagyományos megoldásokkal elérhető 5 fok helyett 360 fokos szögtartományban sugározza a hanghullámokat. A BAYZ így természetes hangvisszaadást nyújt, koncertélményt biztosítva a hallgatónak.

Bay Zoltán a több évtizedes munkával kifejlesztett készülék tavaly decemberi budapesti sajtóbemutatóján kiemelte, hogy a BAYZ az eddigi hangszórókhoz képest sokkal kellemesebb és holografikus teret képes kialakítani maga körül, ami közelebb áll az emberi fülhöz, mint a hagyományos megoldások.

A berlini közönség egy vasárnapig tartó háromnapos programsorozaton ismerkedhet meg a csúcsteljesítményű high-end hangfalak piacán nemzetközi siker felé tartó magyar fejlesztéssel. Szombat este a magyar intellektuális elektronikus zene egyik zászlóshajójaként számon tartott ANEZ Experience duó mutatja be a CHB koncerttermében, hogy mit tud a berendezés. Szalai Anesz és Demeter Zoltán kettőse egy különleges, kifejezetten a BAYZ hangfalakra szabott atmoszférikus hangperformansszal készül, az improvizatív sound design kísérletezés jegyében.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top