+ Film

Alec Baldwin bíróság elé áll a gyilkosságért

Alec Baldwin Rust

A kereset szerint Alec Baldwin a ravaszon tartotta az ujját, amit forgatási próba alatt nem lett volna szabad…

Polgári pert indít a Rust című western forgatásán az operatőrt egy kellékfegyverrel véletlenül lelövő Alec Baldwin és a produkció több más tagja ellen az áldozat családja. A Santa Fe megyében kedden benyújtott kereset szerint a forgatáson számos biztonsági előírást nem tartottak be.

A polgári pert Alec Baldwin és a produkció biztonságáért felelős stábtagok ellen a néhai operatőr, Halyna Hutchins férje, Matthew Hutchins és kilencéves fiuk nevében indították. Brian Panis, a felperesek ügyvédje szerint Baldwin és a forgatás biztonságáért felelős szakemberek „gondatlansága és spórolása vezetett Halyna Hutchins értelmetlen és tragikus halálához”.

Baldwin kezében a Rust forgatásán, egy jelenet próbája közben sült el a .45-ös kaliberű colt. A gondatlanságból éles lőszerrel leadott lövés kioltotta az operatőr életét, és megsebesítette Joel Souza rendezőt. Az új-mexikói Santa Fében forgatott filmen Baldwin nemcsak színészként, hanem producerként is dolgozott.

Aaron Dyer, a Baldwint és társait képviselő ügyvéd közölte, hogy „bármilyen állítás, miszerint Alec gondatlan volt, hamis”.

Baldwin korábban azt mondta, őt úgy tájékoztatták, hogy a kezébe adott fegyver „hideg”, ami a filmeseknél azt jelenti, hogy biztonságos a használata. Dyer arra hivatkozott, hogy ez az eljárás korábban filmek ezreinek forgatásán így működött, és még sohasem fordult elő, hogy bárkit megsebesített volna egy golyó.

A színészeknek bízniuk kell a fegyverszakértőkben és kellékesekben, valamint a rendezőasszisztensekben, nem lehet az ő feladatuk, hogy eldöntsék, biztonságosan elsüthető-e egy fegyver – fogalmazott az ügyvéd.

Panish szerint azonban Baldwinnak komoly felelőssége van a történtekben, mert ő sütötte el a fegyvert, amely megölte Hutchinst.

A kereset szerint Baldwin a ravaszon tartotta az ujját, amit próba alatt nem lett volna szabad. A színész korábban azt nyilatkozta, hogy felhúzta a fegyver kakasát, de nem húzta meg a ravaszt.

Panish hangsúlyozta, hogy Baldwinnak ellenőriznie kellett volna, hogy valóban nincs-e éles lőszer a fegyverben, és nem lett volna szabad emberre irányítania a fegyvert.

A felperesek egy üzenetváltást is benyújtottak bizonyítékként, amelyben Lane Luper kameraman arra hívta fel a gyártásvezető Katherine Walters figyelmét, hogy „a fegyver már háromszor elsült véletlenül. Ez nagyon nem biztonságos”.

Az új-mexikói hatóságok továbbra is vizsgálják, hogyan került a forgatásra éles lőszer. Egyelőre nem történt vádemelés.

A pernek, amelyben a vádlottaktól meg nem nevezett kártérítést követelnek, Baldwinon kívül két tucat alperese van, köztük a fegyverszakértő Hannah Gutierrez Reed és David Halls rendezőasszisztens.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top