+ PR-cikk

A lépcsőzőgép egy igazi “kalóriatemető”

lépcsőzőgép

Manapság már bevett bölcsességnek számít az, hogy mindannyiunknak 10 ezer lépést kell megtenni egy nap ahhoz, hogy fittek és egészségesek maradjunk. De miért pont 10 ezer? Nos, ez a szám számos kutatási eredmény alapján lett meghatározva.

Kimutatták, hogy annak, aki naponta teljesíti ezt a mennyiséget, alacsonyabb a vérnyomása, illetve a vércukorszintje, és jobb kardiovaszkuláris fittséggel rendelkezett.

A felmérések szerint azonban egy átlagember körülbelül 4000 lépést tesz meg naponta, ami sajnos rendkívül kevés. Amennyiben te is ebbe a népes táborba tartozol, akkor a lépésszámodat könnyedén a 10 ezerre tornászhatod azzal, ha a háztömb körül több kört is megteszel a kutyáddal, a lépcsőzés helyett a liftet választod, vagy a vezetés helyett gyalogosan kelsz útra.

Nincsen kizárva azonban sem, hogy ezt a célt egy edzőterem falai között teljesítsd. Ehhez csupán annyit kell tenned, hogy a Mánia Fitness termékkínálatában is fellelhető lépcsőzőgépek egyikének használatát beépíted az edzési rutinodba. Noha ezek az eszközök nem számítanak olyan népszerűnek, mint a szobabiciklik vagy a futópadok, de kiválóak izomépítésre, növelik az aerob állóképességet, valamint erősítik a csontokat és az ízületeket, miközben a segítségükkel rengeteg kalória égethető el.

A mi kedvencünk a StairMaster Gauntlet 8Gx

A StairMaster Gauntlet 8Gx egy tartós, rozsdamentes konstrukció, amely ergonomikus kapaszkodókkal és teljesen új hajtáslánccal van ellátva. Ez pedig garantálja az eszköz egyenletes, csendes és fokozott teljesítményét.

De azt is imádtuk benne, hogy a beleágyazott konzolok közvetlenül csatlakoztak az okosóránkhoz, amelynek köszönhetően lehetővé vált a valós idejű adatmegosztás az óra és a berendezés között. Továbbá az is egy szuper funkciója ennek a lépcsőzőgépnek, hogy tartalmazza a Landmark Challenge Programot, amelynek segítségével megmászható a világ minden tájáról származó jól ismert tereptárgy, mint például az Eiffel-torony, a Szabadság-szobor és a Tádzs Mahal.

Tippek a hatékony használathoz

Tudjuk, hogy rendkívül csábító a lépcsőzőgép kapaszkodóin pihentetni a kezeidet, de mi mégis azt javasoljuk, hogy próbálj meg ellenállni a kísértésnek! Ennek köszönhetően ugyanis a felsőtested is keményebben fog majd dolgozni a mozgás során. De természetesen ez csak egy javaslat. Ha nem érzed biztosnak az egyensúlyodat, és szükséged van a stabilitásra, akkor nyugodtan használd őket.

Mindemellett érdemes még arra is ügyelned, hogy a teljes lábfejedet használva lépkedj a fokokon. Így az edzés során több izmod aktiválódik, tónusossá válnak a combjaid, erősödnek a térdeid, és, ami a legfontosabb, hogy nem terheled túl a vádlidat és a combhajlító izmaidat.

Végül, de nem utolsósorban próbálj meg nem beleesni abba a gyakori hibába, hogy egy olyan nehéz programot választasz, ami végképp elveszi a kedvedet a folytatástól! Gondolj csak az élsportolókra! Ők sem egyből érik el a kívánt formájukat, hanem szép fokozatosan, lépésről lépésre haladva jutnak el a kijelölt céljukhoz.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top