+ Zene

Sting: Örömmel tölt el az Universallal kötött üzlet

Sting

Sting: Lényeges számomra, hogy a pályafutásom során született munkáim olyan helyre kerüljenek, ahol értékelik és tisztelik azokat.

Sting teljes dalszerzői katalógusa a Universal Music-hoz került, miután a brit sztár eladta eddigi szerzeményeinek jogait a zenei konglomerátumnak.

A hírek szerint 300 millió dollár dolláros (mintegy 92,7 milliárd forintos) üzlet keretében több mint hatszáz dal jogai szálltak át Stingtől a Universalhoz – írta a deadline.com.

„Örömmel tölt el, hogy a Universal egybegyűjti és kézben tartja dalaim katalógusát. Lényeges számomra, hogy a pályafutásom során született munkáim olyan helyre kerüljenek, ahol értékelik és tisztelik azokat. Nem csak a régi rajongók felé épülhetnek új utak, dalaimat új közönség, zenészek és generációk számára mutathatják be”

– fogalmazott Sting.

A katalógus több mint 600 dal szerzői jogait és a jövőbeni jogdíjakat tartalmazza.

A 70 éves brit előadó, dalszerző számos más sztárhoz hasonlóan döntött katalógusa értékesítéséről. Decemberben Bruce Springsteen 550 millió dollárért adta el az általa írt dalok és rögzített felvételek jogait a Sonynak, nem sokkal előtte David Bowie hagyatékának kezelői adták át a Warnernek a néhai énekes kiadói katalógusát 250 millió dollár ellenében.

Sting és a Universal egyezsége keretében a művésznek a szólókarrierje során, valamint előtte, a Police együttes tagjaként írt dalai feletti jogok egyaránt a kiadóhoz kerültek, amely már korábban megszerezte Sting rögzített felvételeinek jogait.

Sting dalait olyan sztárok dolgozták fel, mint Nas, The Roots, 2Pac and French Montana.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top