+ Film

Párizs helyszínei rekordot döntöttek filmforgatásban

párizs

A francia fővárosi önkormányzat szerdai tájékoztatása szerint tavaly 110 nagyjátékfilm és 64 sorozat készült Párizs külterein.

Keresés a weben

Rekordot döntött tavaly a forgatási napok száma Párizs helyszínein, ami elsősorban a streamingszolgáltatók egyre bővülő sorozatgyártásainak köszönhető. A nagyjátékfilmeket, rövidfilmeket, dokumentumfilmeket, reklámokat és sorozatokat is beleértve 2021-ben hétezer forgatási napot jegyeztek a producerek Párizsban.

A francia fővárosi önkormányzat szerdai tájékoztatása szerint tavaly 110 nagyjátékfilm és 64 sorozat készült Párizs külterein, ami önmagában még nem jelent rekordot.

A rekord a sorozatok forgatási idejének meghosszabbodásával magyarázható, ami sokkal inkább hónapokban, mint hetekben mérhető – mondta Michel Gomez, a párizsi önkormányzat forgatási engedélyeinek kiadásával foglalkozó megbízottja. Véleménye szerint a koronavírus-járvány miatt 2020-ban elrendelt általános lezárások után tavaly a produceri irodák elsősorban a nagyjátékfilmek és a reklámok esetében próbálták behozni a lemaradást.

A hétezer forgatási nap a fővárosi önkormányzat szerint mindenekelőtt a helyszín vonzerejét tükrözi.

A Netflix két sorozata, a Lupin és az Emily Párizsban nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a francia fővárosban forgatott produkciók száma ismét növekedésnek indult – állítja az önkormányzat, amely kiemelte a Disney jelenlétét is. A szolgáltató egy 1986-ban rendőrök által megölt diákról forgatott egy minisorozatot Párizsban.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint ugyanakkor a francia televíziós csatornák is előszeretettel forgatnak tévéfilmeket és sorozatokat a francia fővárosban.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top