+ Tudomány

Karikó Katalin Arany Nyíl életműdíjat kapott Ausztriában

Karikó Katalin Jeantet-Collen-díj

Karikó Katalin 40 éve tartó kutatásai közben sosem veszítette el odaadását és mindig követte a saját útját…

Életműért járó Arany Nyíl-díjjal tüntették vasárnap Bécsben Karikó Katalin biokémikust a koronavírus elleni vakcinák kifejlesztésében betöltött szerepéért.

Idén a magyar tudós a főelőadója a díjat odaítélő Vienna Congress com.sult 2022 bécsi tudományos kongresszusnak, amelynek középpontjában ebben az évben az egészség áll.

Kutatómunkájával Karikó Katalin az egész világ számára irányt mutatott, amely sok más orvostudományi területen is új utakat nyithat meg az egészség előtt – mondta a kongresszus kezdeményezője, David Ungar-Klein.

Az üzletember szerint a díjjal jelezni akarják, hogy milyen fontosak a jövő szempontjából a tudományos kutatások.

Karikó Katalinnak „az egész emberiség szolgálatában nyújtott teljesítményét” méltatta a díjátadón Elisabeth Köstinger osztrák gazdasági miniszter. Hangsúlyozta, hogy a biokémikus

„40 éve tartó kutatásai közben sosem veszítette el odaadását és mindig követte a saját útját. Ez a fegyelem és óriási kitartása emberek milliárdjainak életét változtatta meg”

– mondta.

„Fontos, hogy tényeket és összefüggéseket állítsunk szembe a terjedő tudományellenességgel”

– hangoztatta Thomas Szekeres, az osztrák orvosi kamara elnöke.

A Golden Arrow-életműdíjat a régió legnagyobb menedzsment- és üzleti konferenciája alkalmából 2006 óta évente ítélik oda azoknak, akik rendkívüli, látnoki ötleteket valósítottak meg kivételes módon, s lehetővé tették a lehetetlent – olvasható az esemény honlapján.

A január 30-31-i Vienna Congress találkozón, amely már a 19. a sorban, 15 országból 57 előadó, köztük öt Nobel-díjas vitatja meg, „hogyan lehet megmenteni a jövőt”.

2 hozzászólás

2 Comments

  1. IRÉN SEPRŐDI szerint:

    Mindenhol kitűntetik a magyar MATA -HARIT. KARIKÓ egy gyilkos –golyó a fejébe –a kutyult mérgéért –azaz –a moslék –amit már várok hogy beadjanak a népnek–IDÉZVE SZAVAIT! PFIZER -MODERNA –emberek halála!

  2. Erzsébet Varga Gezane szerint:

    Mire kap díjat????? Megoli a népet! Pénz éhes senki gyilkos!!!

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top