+ Film

Jane Campion, Kenneth Branagh vagy Denis Villeneuve?

jane campion

Jane Campion a második nő, akinek munkáját már másodszor emeli ki a DGA. Először mintegy húsz éve, a Zongoralecke című filmjéért jelölték.

Kenneth Branagh a Belfast című filmmel, Jane Campion A kutya karmai közt, Paul Thomas Anderson a Licorice Pizza, Steven Spielberg a West Side Story, Denis Villeneuve pedig a Dűne című filmmel esélyes a rendezői elismerésre.

Bejelentette filmes kategóriában is a díjakra esélyeseket az amerikai rendezők céhe (DGA) – írja a Variety.

Jane Campion a második nő, akinek munkáját már másodszor emeli ki a DGA. Először mintegy húsz éve, a Zongoralecke című filmjéért jelölték, mellyel egyébként ő lett a második női rendező, akit valaha rendezői Oscar-díjra is jelöltek. Végül Campion és a Zongoralecke Steven Spielberggel és a Schindler listájával szemben maradt alul.

Az elsőfilmes rendezők kategóriájában jelölték Maggie Gyllenhaalt Az elveszett lányért, Rebecca Hallt A látszat ára című drámáért, Tatiana Huezót a Noche de fuego (A tűz éjszakája) című fimjéért, Lin-Manuel Mirandát a Tick, Tick . Boom! című musicalért, Michael Sarnoskit a Pig (Disznó) című thrillerért, Emma Seligmant pedig a Danielle és a süvet című komédiáért.

A DGA díjátadóját március 12-én rendezik meg a tervek szerint. A ceremónián Spike Lee életműdíjat kap.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top