+ Színház

Szeretettel emlékezünk Börcsök Enikő színművészre

Börcsök Enikő

Börcsök Enikő emléktáblájának felállítását Hegedűs D. Géza kezdeményezte a színésznő halálnak első évfordulóján.

MTI/Koszticsák Szilárd

A fenti kép: Rudolf Péter Kossuth-díjas színművész, a Vígszínház igazgatója beszédet mond az egy éve elhunyt Börcsök Enikő Jászai Mari-díjas színésznő emléktáblájának avatásán, a Rózsa utca 47/a előtt, 2022. január 28-án.

„A művészeti alkotások fájdalomból, sokszor frusztrációból, dühből fakadnak. A művész talán fárasztó, talán kiszámíthatatlan, öntörvényű, de ha a végeredmény virtuóz a környezet hajlamos megbocsátani. Továbblépni. Mintha ez lenne az ára az alkotás megszületésének.

Vannak azonban a kevesek, akik cáfolják ezt a közhelyet. Művészi nagyságuk egyben emberi nagyságot is jelent.

Akik minden megélt fájdalmat, emberi tapasztalatot úgy futtatnak át szerepen, alkotáson, hogy közben sugároznak valami végtelen hitet az emberi létben, akik a szerepen túl, a színházi estén túl is adnak valamit magukból. Hitet. Az emberségbe, az emberiségbe vetett hitet. Mint Börcsi.”

– mondta Rudolf Péter.

Börcsök Enikő

Budapest, 2022. január 28.
Hegedűs D. Géza Kossuth-díjas színművész beszédet mond az egy éve elhunyt Börcsök Enikő Jászai Mari-díjas színésznő emléktáblájának avatásán 2022. január 28-án.
MTI/Koszticsák Szilárd

Börcsök Enikő

Budapest, 2022. január 28.
Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond az egy éve elhunyt Börcsök Enikő Jászai Mari-díjas színésznő emléktáblájának avatásán 2022. január 28-án.
MTI/Koszticsák Szilárd

Börcsök Enikő

Budapest, 2022. január 28.
Niedermüller Péter, a VII. kerület DK-s polgármestere, Tóth József, Börcsök Enikő volt élettársa, Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes és Karácsony Gergely főpolgármester (b-j) felavatja az egy éve elhunyt Börcsök Enikő Jászai Mari-díjas színésznő emléktábláját 2022. január 28-án.
MTI/Koszticsák Szilárd

Börcsök Enikő emléktáblájának felállítását Hegedűs D. Géza kezdeményezte a színésznő halálnak első évfordulóján. A művésznő tavaly január 28-án, a születésnapján hunyt el.

További fotókat itt találsz, a Vígszínház Facebook oldalán. A fotókat Gordon Eszter készítette.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top