+ Képzőművészet

Gerhes Gábor Atlas című munkája 5 évig készült

gerhes gábor

A csaknem öt éve készülő kiállítás központi eleme Gerhes Gábor 368 oldalas, képes enciklopédiája, amely közel négyszáz új alkotást tartalmaz.

Keresés a weben

A világ feltérképezésére vállalkozó atlaszok műfaját értelmezi újra Gerhes Gábor 368 oldalas, képes enciklopédiája, amely a képzőművész Atlas című, a Kiscelli Múzeum Templomterében péntektől látható kiállításának központi eleme lesz.

A csaknem öt éve készülő kiállítás központi eleme Gerhes Gábor 368 oldalas, képes enciklopédiája, amely közel négyszáz új alkotást tartalmaz – közölte a Kiscelli Múzeum.

A tizenkét plusz egy könyvből álló Atlas a világ feltérképezésére vállalkozó mindenkori atlasz műfaj sajátos újraértelmezése. Szerkesztési elvei meglehetősen önkényesek: fejezeteinek terjedelme változó, tartalmát pedig az elismert, a rejtett és az alternatív tudományok, valamint az irodalom és a képzőművészet területéről kiválasztott fogalmak alkotják (Emlékhagyás, Sötétség, Zoográfia, Kozmográfia, Természet, stb.).

Az Atlas kiállításhoz Simon Zsuzsanna és Bognár Benedek készített egy interjúfilmet Gerhes Gáborral – ennek felvezetője a Fővárosi Képtár Youtube-csatornáján tekinthető meg:

Gerhes ál-megfigyeléseit rögzítő fotói e kifejezések alá rendezve jelennek meg a könyvben. Az Atlas mindenki számára elérhető és leemelhető a Kiscelli Múzeum templomterébe épített installáció polcairól. A kiadványokat rendszerező, robusztus építmény egyszerre jeleníti meg a tudás megszerzésének, tárolásának, kategorizálásának módszereit és helyeit: a könyvet, a vitrint, a könyvespolcot, a könyvtárat és a múzeumot.

Az Atlas kiállításhoz Simon Zsuzsanna és Bognár Benedek készített teaser-filmeket Gerhes Gáborral – ezek a Fővárosi Képtár Youtube-csatornáján tekinthetők meg -, a Kiscelli Múzeum pedig márciusban egy, a kiállítás anyagát, valamint négy tanulmányt tartalmazó szöveggyűjteményt is megjelentet az Atlas projekt részeként.

Az április 17-ig látogatható kiállításon vasárnaponként tárlatvezetések is indulnak a Templomtérben Gerhes Gáborral, a tárlat kurátoraival, valamint meghívott szakértőkkel, köztük a kapcsolódó szöveggyűjtemény szerzőivel.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top