+ Film

Gaspard Ulliel filmsztár síbaleset áldozata lett

Gaspard Ulliel

Gaspard Ulliel néhány televíziós szerep után a Farkasok szövetsége című filmben Vincent Cassel és Monica Bellucci oldalán játszhatott.

Keresés a weben

Síbalesete után meghalt a 37 éves Gaspard Ulliel César-díjas francia színész.

Az Alpokban történt keddi baleset után a színészt helikopter vitte a grenoble-i kórházba, sérüléseit azonban nem élte túl, szerdán elhunyt – idézte a The Guardian Ulliel családját és ügynökét.

A hely France Bleu adó jelentette, hogy egy sípálya-kereszteződésben a férfi egy másik síelővel ütközött össze, és fejsérülést szenvedett. Az adás szerint a baleset másik résztvevője nem került kórházba. Az eset vizsgálata még zajlik.

Gaspard Ulliel néhány televíziós szerep után a 2001-es Farkasok szövetsége című filmben Vincent Cassel és Monica Bellucci oldalán játszhatott. 2004-ben a Jean-Pierre Jeunet rendezte Hosszú jegyességben Audrey Tautou mellett kapott főszerepet. Alakításáért megkapta a legígéretesebb fiatal tehetségek César-díját, melyet a francia Oscarnak is neveznek.

Ezután szerepet kapott a 2007-es Hannibál ébredésében, majd 2014-ben Yves Saint Laurent-t játszotta a róla szóló életrajzi filmben, ezért César-jelölést érdemelt. Végül a legjobb színész Césarját Xavier Dolan filmjével, az Ez csak a világ végével nyerte el.

„Gaspard ahhoz az új színészgenerációhoz tartozott, akik a holnap francia moziját készítik” – mondta Thierry Fremaux, a Cannes-i Filmfesztivál igazgatója a Varietynek. „Egyformán zseniális és tehetséges volt. Sokat adott nekünk, mindig emlékezni fogunk rá.”

Legközelebb Oscar Isaac és Ethan Hawke mellett a Marvel új produkciójában, a Moon Knightban láthatják a nézők.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top