+ Zene

Elhunyt Jon Lind, Madonna dalszerzője

Jon Lind

Jon Lind társszerzőként jegyzett dalait mások mellett olyan sztárok adták elő, mint Cher, az Emotions vagy Rick Astley.

Elhunyt 73 évesen, hosszú betegség után Jon Lind, aki számos világsztárnak, köztük Madonnának, Vanessa Williamsnek és az Earth, Wind & Fire együttesnek is írt sikerszámokat.

Ügyvédje, Jeremy Rosen a Variety.com ágazati hírportál szerint elmondta, hogy a két éve daganatos betegséggel küzdő Lind szombaton halt meg.

Lind legismertebb számai között szerepelt a Boogie Wonderland, a Sun Goddess az Earth, Wind & Fire együttestől, a Save the Best for Last Vanessa Williamstől és a Crazy for You Madonnától. Ezek a számok mind szerepelnek abban a katalógusban, aminek többségi tulajdonosa tavaly a Primary Wave kiadó lett. A Save the Best for Last egyébként 1992-ben az Amerikai Zeneszerzők, Szerzők és Kiadók Társaságának (ASCAP) díjátadóján az év dala lett, és két Grammy-díjra is jelölték.

Jon Lind társszerzőként jegyzett dalait mások mellett olyan sztárok adták elő, mint Cher, az Emotions vagy Rick Astley. A dalszerzés mellett a Hollywood Recordsnak is dolgozott, számos előadót szerződtetett számukra. Közeli munkakapcsolatban állt Miley Cyrusszal, a Jonas Brothersszel, Selena Gomezzel, Demi Lovatóval és Jesse McCartney-val is.

A Brooklynban született Lind folkénekesként kezdte pályafutását a hatvanas évek végén. Miközben klasszikus gitárjátékot tanult a Mannes College of Musicban, megalakította a Fifth Avenue Bandet, amely a Warner Bros.-szal szerződött le, és menedzsere Bob Cavallo lett. A hetvenes években két újabb együttest hozott létre, a Howdy Moon és a White Horse azonban nem aratott átütő sikert.

Cavallo ösztönzésére, aki akkor már az Earth, Wind & Fire menedzsere volt, átnyergelt a dalszerzésre. Így született a banda Sun Goddess című száma, amivel beindult dalszerzői karrierje.

1998-ban Cavallo, a Disney zenei részlegének vezetőjeként leszerződtette Lindet, aki 13 évig dolgozott a vállalat kiadói és szerződtetési tanácsadójaként.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top