+ Fotó

Tompa Attila ezzel a fotóval nyert nemzetközi díjat

tompa attila

Tompa Attila: „Mivel a gyorsaság, a pillanat megörökítése volt a cél, nem volt időm beállításokkal pepecselni”.

Tompa Attila amatőr fotós Generációk című alkotásával nyerte el – két másik versenyzővel együtt – Az év fotósa címet, valamint a fődíjjal járó 10 ezer dollárt a Huawei nemzetközi mobilfotós versenyén.

A Huawei NEXT-IMAGE Awards-on, a világ legnagyobb mobilfotós versenyén Tompa Attila Generációk című alkotása a Portré kategóriában bizonyult a legjobbnak, és elnyerte a verseny három legjobb mobilfotójának járó fődíjak egyikét. A nyertes kép egy nagymama és unokája közötti kapcsolódást jeleníti meg, és helyet kapott rajta a technológia is – olvasható a Huawei Technologies Hungary csütörtöki közleményében.

A verseny két másik fődíjasa a cseh Zdenek Dvorák és a kínai Ihang Vej lettek. A cseh fotós New Dad című képe a születés utáni pillanatokat örökíti meg, míg a kínai fotós Feast with Family című díjnyertes képe egy forgalmas vásárt ábrázol.

A 2021-es verseny témája a Better Together volt, amely a sok hónapos bezártság utáni találkozások örömére, a társadalmi együttlét fontosságára utalt. A közlemény szerint a megmérettetésre több mint száz országból egymilliót meghaladó nevezés érkezett, az amatőr és profi fotósok tíz kategóriában küldhették be Huawei telefonokkal készített képeiket vagy videóikat.

A teljes kép:

tompa attila

Mint felidézték, a magyar versenyzőnek nem ez az első győzelme: 2020-ban Hard Life című alkotása nyerte el az Arcok (Faces) kategória legjobbjának járó díjat a verseny magyarországi megmérettetésén.

A közlemény idézi Tompa Attilát is, aki elmondta, hogy az idei versenyre egy teljesen spontán felvétellel nevezett. Kislánya és anyósa szerepel a képen, épp akkor ajándékozta anyósának a tabletet, amelyről mesét olvas fel.

„Mivel a gyorsaság, a pillanat megörökítése volt a cél, nem volt időm beállításokkal pepecselni”

– jegyezte meg az amatőr fotós, hangsúlyozva: nagyon örül, hogy az eredmény elnyerte a zsűri tetszését, számára is nagyon kedves ez a kép.

A mobilfotós versenyen három évvel ezelőtt is magyar siker született. 2018-ban Pávó Réka Art & Leukemia című alkotása nyerte el a verseny fődíját – olvasható a közleményben.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top