+ Irodalom

Örkény István Drámaírói Ösztöndíj

Örkény István Drámaírói Ösztöndíj egypercesnovella

Az Örkény István Drámaírói Ösztöndíj elnyerésére új színdarab tervével lehet megpályázni 1982. január 1-jét követően született drámaíróknak.

Közzétette az idei Örkény István Drámaírói Ösztöndíj pályázati felhívását és a pályázáshoz szükséges dokumentumokat a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM). A fiatal drámaírók részére meghirdetett pályázat beadási határideje február 14., hétfő.

Az ösztöndíj célja, hogy segítse új magyar színművek létrejöttét, valamint lehetőséget adjon azon fiatal pályakezdő drámaírók részére, akik eddigi irodalmi vagy színházi munkájukkal igazolják vonzódásukat a műfajhoz.

A pályázatra 1982. január 1-jét követően született drámaírók jelentkezhetnek, akik a megpályázott ösztöndíj folyósításának időtartama alatt nem részesülnek központi költségvetési forrásból finanszírozott ösztöndíjban vagy államilag finanszírozott alkotói támogatásban.

Korábbi Örkény István drámaírói ösztöndíjasok is pályázhatnak abban az esetben, amennyiben nem töltöttek ki három teljes ösztöndíjas intervallumot, és a korhatárnak még megfelelnek.

Az ösztöndíjat egy teljes, új színdarab tervével lehet megpályázni, amelyet az ösztöndíj elnyerése előtt nem publikáltak. A kiírás szerint PhD-témával nem lehet pályázni.

Ösztöndíjban az idén legfeljebb négyen részesülhetnek. Az ösztöndíj időtartama 12 hónap, a 2022. január 1. és december 31. közötti időszak, összege bruttó 200 ezer forint havonta.

A Petőfi Irodalmi Múzeum az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából meghirdetett pályázatának szakmai lebonyolításában a PIM felkérésére az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI) Nonprofit Kft. vesz részt.

A pályázati feltételek leírása és további részletek a PIM és az OSZMI honlapján is elérhetők.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top