+ Film

Japán Filmfesztivál online és ingyen

japán filmfesztivál

2022. február 14. és 27. között idén 20 japán filmet hoz el Magyarországra a JFF Online Japán Filmfesztivál.

Az Arisztokraták című filmből

A tavalyi nagy siker után a Japán Alapítvány Budapesti Iroda idén is online formában rendezi meg a JFF Online Japán Filmfesztivált. 2022. február 14. és 27. között az ország egész területén eredeti nyelven, magyar vagy angol felirattal, otthonunkban, a kanapéról ingyenes nézhetünk meg 20 japán alkotást, melyek között találhatunk a kritikusok által elismert díjnyertes munkákat és szórakoztató filmeket egyaránt.

japán filmfesztivál

A vihar kapujában

Az idei kínálatban szerepel többek között Kurosawa Akira A vihar kapujában című klasszikusa, a díjnyertes Awake című kortárs alkotás és Japán egyik legígéretesebb női rendezője, Nishikawa Miwa a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában debütált és számos nemzetközi fesztiváldíjat nyert Szabad levegőn című filmje.

japán filmfesztivál

Szabad levegőn

2022. február 14. és 27. között idén 20 japán filmet hoz el Magyarországra a JFF Online Japán Filmfesztivál, köztük Japán egyik legígéretesebb női rendezője, Nishikawa Miwa a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában debütált és számos nemzetközi fesztiváldíjat nyert Szabad levegőn című filmjét.

A Naoki-díjas szerző, Saki Ryuzo egyik művének filmes adaptációjában Mikami, egy volt jakuza-tag, 13 év után szabadul a börtönből. Szeretne tiszta lappal indítani, de vajon képes lesz megvetni a lábát a társadalomban? A főszerepet játszó Yakusho Koji az egyik leghíresebb kortárs színész Japánban.

japán filmfesztivál

Mio szakácskönyve

A Takada Kaoru azonos című regénye alapján készült Mio szakácskönyve az Edo-korban játszódik. A XVII.-XIX. századig tartó 200 év a kulturális virágzás ideje volt Japánban. Az izgalmas történeten túl a filmkockákon megjelenő aprólékosan elkészített ételek e korszak esszenciáját jelenítik meg.

japán filmfesztivál

Awake

2015-ben sakkozott először egy shogi játékszoftver profi játékos ellen. Az Awake igaz történet ihlette coming-of-age film, mely messze többről szól, mint egy mesterséges intelligencia és egy ember között folyó izgalmas játszmáról, a fesztiválkedvenc Arisztokraták pedig elgondolkodtató dráma a mai japán nők életéről.

A Japán Alapítvány Budapesti Iroda igazgató asszonya, Fujii Mami elmondta:

„Igazán örülök, hogy a múlt évhez hasonlóan idén is online vetíthetünk megannyi japán filmet a magyar közönségnek, ráadásul magyar felirattal.

A nagy népszerűségnek örvendő friss alkotásoktól kezdve az animéken és klasszikusokon át a japán gasztronómiai és harcművészeti dokumentumfilmekig 2022-ben is számos kiemelkedő művet láthatnak majd az érdeklődők. Még ha jelenleg nehéz is kiutazni Japánba, remélem a filmeket látva közelebb érzik majd magukhoz a szigetországhoz, és az érdekes történetek megmozgatnak Önökben valamit.”

A fesztivál ideje alatt, 2022. február 14-27. között a https://jff.jpf.go.jp/watch/jffonline2022/hungary/ weboldalon minden nap elérhető mind a húsz alkotás, melyeket a lejátszás gomb megnyomását követően 48 órán keresztül akár többször is újranézhet a közönség, választható magyar vagy angol felirattal.

A Japán Alapítványt a japán kormány hozta létre azzal a céllal, hogy nemzetközi kulturális kapcsolatokat építsen ki és ápoljon világszerte. Az Alapítvány legfontosabb feladata, hogy terjessze a japán nyelvet és kultúrát és hogy elősegítse a népek közötti kölcsönös megértést. Főbb tevékenységi területei a japán nyelvoktatás, művészeti és kulturális cserekapcsolatok, japanisztikai kutatások és kutatói csereprogramok.

A Budapesti Iroda 1991-ben történt megalapítása óta, közel 30 éve fáradozik azon, hogy közelebb hozza Japánt Magyarországhoz. Változatos kulturális programok mellett, gazdag könyvtárral, valamint évente megújuló nyelvtanfolyamokkal várja az érdeklődőket.

A több, mint20 országot érintő JFF Online Japán Filmfesztivál 2020. novemberében indult világkörüli útjára. További részletek a Japán Alapítvány honlapján.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top