+ Film

Pedro Almodóvar új filmjének előzetese megérkezett

Pedro Almodóvar

Pedro Almodóvar és örök múzsája ismét nagyot alkotott. Az alkotópáros immáron nyolcadik közös munkáját jegyzi

Pedro Almodóvar Párhuzamos anyák című filmje, amely jelenleg 97%-on áll a Rotten Tomatoes kritikusan szerint, a velencei filmfesztiválon mutatkozott be a nagyközönségnek, ahol nyitófilmként vetítették, és ahol alakításáért Penélope Cruz átvehette a legjobb színésznőnek járó elismerést.

Pedro Almodóvar

A nemzetközi sajtó imádja Pedro Almodóvar legújabb filmjét, melyet egyes filmkritikusok egyenesen a direktor egyik legerősebb alkotásának tartanak. A film nyomában járó jelölések és díjak is azt jelzik:

Almodóvar és örök múzsája ismét nagyot alkotott. Az alkotópáros immáron nyolcadik közös munkáját jegyzi, melyre a rendező több mint két évtizede készül. Az általa csak az anyaság Don Quijotéjaként hivatkozott történetről már 1999-ben beszélgettek Cruzzal, a plakátja pedig feltűnik a direktor 2009-es filmjében, a Megtört ölelésekben is.

 

Pedro Almodóvar

A filmben két egyedülálló nő ugyanazon a napon ad életet gyermekének. Közös kórterembe kerülnek. Kiderül, hogy egyikük terhessége sem volt tervezett. A középkorú Janis (Penélope Cruz) repes az örömtől, míg a kamaszkorú Ana (Milena Smit) traumaként éli meg, hogy anya lett. A kórház folyosóján Janis vigasztalni próbálja Anát. Pár mondat elegendő ahhoz, hogy szoros kötelék alakuljon ki a két nő között.

„A komorság találkozása a szürreálissal egy gyönyörű filmben, Penelope Cruz egyik legjobb alakításával.”

Richard Roeper, Chicago, Sun-Times

„Almodóvar megmutatja nekünk, hogy ugyanolyan játékos, kalandvágyó és releváns, mint mindig ebben az átkozottul jó és meglepően érzelmes melodrámában, amely a történelem, a születési előjogok és a nők közötti kötelékek súlyos kérdéseivel foglalkozik.”

Randy Myers, San Jose Mercury News

„Szerintem Almodóvar egyik legjobb filmje… Nagyon megindító és mély.”

Claudia Puig, FilmWeek

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top