+ Film

Pedro Almodóvar új filmjének előzetese megérkezett

Pedro Almodóvar

Pedro Almodóvar és örök múzsája ismét nagyot alkotott. Az alkotópáros immáron nyolcadik közös munkáját jegyzi

Keresés a weben

Pedro Almodóvar Párhuzamos anyák című filmje, amely jelenleg 97%-on áll a Rotten Tomatoes kritikusan szerint, a velencei filmfesztiválon mutatkozott be a nagyközönségnek, ahol nyitófilmként vetítették, és ahol alakításáért Penélope Cruz átvehette a legjobb színésznőnek járó elismerést.

Pedro Almodóvar

A nemzetközi sajtó imádja Pedro Almodóvar legújabb filmjét, melyet egyes filmkritikusok egyenesen a direktor egyik legerősebb alkotásának tartanak. A film nyomában járó jelölések és díjak is azt jelzik:

Almodóvar és örök múzsája ismét nagyot alkotott. Az alkotópáros immáron nyolcadik közös munkáját jegyzi, melyre a rendező több mint két évtizede készül. Az általa csak az anyaság Don Quijotéjaként hivatkozott történetről már 1999-ben beszélgettek Cruzzal, a plakátja pedig feltűnik a direktor 2009-es filmjében, a Megtört ölelésekben is.

 

Pedro Almodóvar

A filmben két egyedülálló nő ugyanazon a napon ad életet gyermekének. Közös kórterembe kerülnek. Kiderül, hogy egyikük terhessége sem volt tervezett. A középkorú Janis (Penélope Cruz) repes az örömtől, míg a kamaszkorú Ana (Milena Smit) traumaként éli meg, hogy anya lett. A kórház folyosóján Janis vigasztalni próbálja Anát. Pár mondat elegendő ahhoz, hogy szoros kötelék alakuljon ki a két nő között.

„A komorság találkozása a szürreálissal egy gyönyörű filmben, Penelope Cruz egyik legjobb alakításával.”

Richard Roeper, Chicago, Sun-Times

„Almodóvar megmutatja nekünk, hogy ugyanolyan játékos, kalandvágyó és releváns, mint mindig ebben az átkozottul jó és meglepően érzelmes melodrámában, amely a történelem, a születési előjogok és a nők közötti kötelékek súlyos kérdéseivel foglalkozik.”

Randy Myers, San Jose Mercury News

„Szerintem Almodóvar egyik legjobb filmje… Nagyon megindító és mély.”

Claudia Puig, FilmWeek

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top