+ Irodalom

Homonnay Gergely író haláláról ír az olasz sajtó

Homonnay Gergely

A római ügyészség hivatalosan is vizsgálatot indított Homonnay Gergely író, melegjogi aktivista halála ügyében.

A fidelityhouse.eu című olasz lap foglalkozik Homonnay Gergely író halálával, többek között arról ír, hogy eltűnt az a férfi, akivel az írót halála előtt látták.

Meghalt a magyar író, Homonnay Rómában. A titkosszolgálatok árnyéka

Az ügyészség vizsgálatot indított az Orbán Viktor miniszterelnök heves ellenzőjének számító író halála ügyében, akit meztelenül találtak meg egy fővárosi melegklubban. Homonnay féltette az életét, barátai szerint követték és fenyegették.

A római ügyészség hivatalosan is vizsgálatot indított Homonnay Gergely halála ügyében. A magyar írót, melegjogi aktivistát szilveszter éjszakáján találták meg élettelenül, teljesen meztelenül az Adam Sauna, egy ismert római melegklub fürdőszobájában, néhány lépésre a San Giovanni in Lateranótól.

Luca Guerzoni ügyész „más bűncselekmény feltételezett halála” miatt nyitott aktát: a 46 éves író mellett kokain tasakok és GHB-ampullák, a hírhedt „nemi erőszak drog” voltak. 12 óráig, alig több mint egy órával a halála előtt még életben látták egy férfi társaságában, akinek a holléte egyelőre ismeretlen.

Az író Orbán Viktor magyar miniszterelnök legádázabb ellenfelei közé tartozott, a 2018. áprilisi tüntetések főszereplője, amelynek eredményeként Budapest főpolgármesterévé választották Karácsony Gergelyt, a kormány másik ellenségét. A magyar főváros első polgára szabad szelleműként emlékezik rá: „Egy polgár, aki egy jobb, igazságosabb és elfogadhatóbb országban akart élni. Ezért haraggal és türelmetlenséggel küzdött otthon és Olaszországból is”.

Homonnay Gergely 2020 júliusában Rómába menekült. Három hónappal korábban egy év próbaidőre ítélték Novák Katalin családügyi miniszter rágalmazásának vádjával, akit Orbán Viktor nemrég még köztársaságielnök-jelöltjeként emlegetett. Mindenekelőtt a kormány célkeresztjébe került, miután felfedte Varga Judit igazságügyi miniszter homoszexualitását, aki támogatja a homofób törvényeket.

Az írónak bizonyára nem volt híján ellenségeknek, amit közeli barátja, Perintfalvi Rita magyar teológus, a „Mysticism end Gender” című könyv szerzője is megerősített. A professzor írt egy posztot, amelyben Homonnay gyötrelmeit tárja fel:

„Amikor szinte minden nap meglátogattam Gergőt, elmondta, mennyire fél Magyarországra jönni, hogy fenyegetéseket kap, hogy figyelik, figyelik a mozgását, tudják, hol ül a repülőn, amikor hazajön, várják a repülőtéren”.

Még ő sem tudott az író római címéről. Egyik este egy vacsora alkalmával kifejezetten arról beszélgettek, hogy Magyarországon politikai célú gyilkosságokra kerülhet sor.

Nyilvánvaló, hogy ezen elemek alapján Dr. Guerzoni a végére akar járni az ügynek, mielőtt elhamarkodottan a meleg drogos bulik tragikus eseményének minősítené, ahogyan azt a magyar média teszi.

2 hozzászólás

2 Comments

  1. boozitaposó szerint:

    Mikor olvastam a halálhírét, kicsit megkönnyebbültem. Egy magyargyűlölő boozival kevesebb. A többi deviáns aberrált köcsög is követhetné a példáját.

  2. Szabadavélemény? szerint:

    Kalácson Geli, mint Orbán másik főellensége? Ne nevettessétek ki magatokat! Kalácson a Geli Budapest főellensége, vegyétek már észre! Ha meg Homonnay halála körülményeiről értekeztek: Ne próbálkozzatok olyasmiket sejtetni, amit általában a komcsik, meg a nemzeti szocialisták szoktak elkövetni…

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top