+ Életmód

Hawaii legaktívabb vulkánjába zuhant egy férfi

hawaii

A férfit értesülések szerint hétfőn reggel jelentették eltűntnek a hawaii nemzeti park (Hawaii Volcanoes National Park) területén.

Hawaii legaktívabb vulkánja, a Kilauea kürtőjébe zuhanva vesztette életét egy idős férfi – közölte kedden a Hawaii Tribune Herald című lap és brinkwire című amerikai hírportál.

A férfit értesülések szerint hétfőn reggel jelentették eltűntnek a hawaii nemzeti park (Hawaii Volcanoes National Park) területén. A 75 éves helybéli lakos holttestét később a tűzhányóban találták meg és 30 méteres mélységből hozták fel a parkőrök helikopter segítségével.

A férfi állítólag „lezárt területről” zuhant a mélybe. A hatóságok ezért vizsgálatot indítottak az ügyben.

A vulkáni nemzeti parkot egyébként – amely a Hawaii-szigeten, vagy másként a Nagy Szigeten található – nem zárják le, sőt, későn este is nyitva tart: sok a helybéli és a turista, aki az elmúlt hónapok több lávakitörése után kialakult, izzó lávatavat látogatja meg.

Az amerikai földtani intézet (USGS) szerint a Kilauea tavaly szeptember 29. óta aktív ismét, s a baleset napján egy 4,3-as erősségű földrengés is volt a térségben, de nem keletkeztek jelentősebb épületkárok.

Az USGS szóvivője felhívta a figyelmet, hogy a Kilauea fokozott tevékenységi fázisba lépett, amely növeli újabb kitörések valószínűségét.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top