+ Design

Zoób Kati öltözetei a Ráth György-villában

Zoób Kati

A divattervező ruhakölteményei mellett Zsolnay kerámiák ihlette Zoób Kati-ékszerek is láthatók lesznek a villában.

Keresés a weben

Zoób Kati öltözetei január második felétől lesznek láthatók az Iparművészeti Múzeum A mi szecessziónk című állandó kiállításával közösen a budapesti Ráth György-villa termeiben.

A divattervező ruhakölteményei mellett Zsolnay kerámiák ihlette Zoób Kati-ékszerek is láthatók lesznek – tájékoztatta az Iparművészeti Múzeum.

A Ráth-villában még látható a Körforgásban: Romani Design című tárlat, de a kortárs iparművészek adventi dekorációi január 2-ig díszítik a villa termeit.

Az Iparművészeti Múzeum gyűjteményéből ősszel nyílt Terítéken című luxuskerámia-válogatás a nagy érdeklődés miatt három hónappal tovább, április 3-ig lesz látogatható a Vajdahunyad várában. A tárlat iparművészeti tárgyakon keresztül mutatja be a vadászat hagyományát.

Egy korábbi interjúnkban fontos kérdésekre válaszolt Zoób Kati:

Ez a mese rengeteg szimbólumot hordoz, az egyik üzenete, hogy ne ítéljünk a külső alapján. A divat azonban éppen a benyomáskeltés, a megjelenés fontosságát hirdeti – persze amellett, hogy a személyiségünk kivetülése, saját magunk megfogalmazása is lehet. Nincs ellentmondás a kettő között?

Erről minden életszakaszban mást gondoltam: volt, amikor nagyon fontosnak tartottam, hogy nézek ki, és mit üzenek magamról az öltözködésemmel. Ma már sokkal értékesebb számomra a mesterség, ami a divat mögött van. Mint sokan mások ebben a szakmában, én is rögtön látom, amikor valami nem igazi. A divat pózos, sznob, nagyon sokszor hamis: a hirtelen jó megjelenésért sok mindent feláldoznak az emberek – ezt igazán sosem szerettem. A mögöttes gondolatok azonban nagyon fontosak, a mese által ihletett darabok például egy igazi kortárs üzenetet fogalmaznak meg a kézművességről, a gyökereinkről.

A beszélgetést teljes terjedelmében itt tudod elolvasni:

Magával ragadó mesevilág a kifutón – Interjú Zoób Kati divattervezővel

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top