+ Színház

Tordai Teri: Sokat hívtam Halász Juditot, Béres Ilonát

Tordai Teri

Tordai Teri: Soha életemben nem telefonáltam ennyit; Pásztor Erzsike csodálkozott, hogy „Teri, ennyit keresel?”

A Kossuth-díjas színésznő lányával, Horváth Lilivel adott interjút közös előadásuk, Pataki Éva: Nőkből is megárt… című színdarabja kapcsán, amit idén öt éve játszanak hatalmas sikerrel a Bethlen Téri Színházban. A könnyed beszélgetésben nem csak az előadás kulisszatitkairól mesél a két, kortalan művésznő, hanem az egymáshoz fűződő kapcsolatukról illetve arról, mit tanított nekik a pandémia.

„Nagyon jó, hogy újra játszhatunk a nagy szünet után. Ilyenkor minden előadást fel kell újítanunk, olyan ez, mint egy premier, közben mégsem, hiszen a Nőkből is megárt… mögött öt év van már” – mondta Lili.

„Olyan jó élmény ez a munka a Bethlen Téri Színházban; hogy a Pataki Éva darabját játsszuk, aki régi ismerős, illetve hogy egy fiatal rendezőnő rendezett minket a lányommal. Nem beszélve arról, hogy Gáspár Anna szervezte meg, hogy idejöjjünk a Bethlen Téri Színházba. Ennek a helynek van egy hangulata, ami miatt olyan, mint egy kis Vígszínház, mint egy ékszerdoboz” – vélekedett Tordai Teri.

A két színésznő azt is elárulta, hogyan élték meg a pandémiát és mit tanult az unokáitól Tordai Teri.

„Az első sokk után csak szabadlevegőn, kerítésen keresztül találkoztunk. Én vásároltam be Mamának az otthoni dolgokat, hogy ő ne járjon ki. Aztán örökbe fogadtunk egy kiskutyát Molly-t és nagyokat sétáltunk a természetben Mama Janó kutyájával együtt” – mondta Lili.

„Nekem nehéz volt. A tavalyi karácsony nem volt igazi örömünnep. A szeretet összetartott minket, de mindenkin ott volt a maszk, ezért nem lehetett igazi, családi örömmel ünnepelni. Soha életemben nem telefonáltam ennyit; Pásztor Erzsike csodálkozott, hogy „Teri, ennyit keresel?” De ugyanúgy Béres Ilonát, Halász Juditot, Piros Ildikót is sokat hívtam… és azóta is tartjuk ezt a szokásunkat” – mesélte Tordai Teri, aki igazi technikai zseni lett az unokáinak köszönhetően az utóbbi másfél évben.

„Mindig kinevettek, hogy le vagyok maradva, nincs okostelefonom és nem tudok semmit. Mindenki itt posztol, ott posztol… ez a darabban is benne van, hogy én ezt bizony a büdös életbe nem fogom megtanulni. Na ez nem igaz! Vettünk közösen egy tabletet, és a középső unokám, a 13 éves megtanított engem, hogyan használjam a Facebookot, a Massengert és a Google-t. Egyet nem tudok, bár lehet az szerencse: sokszor szólnék hozzá bejegyzésekhez, de ennyire még nem vagyok profi ebben” – mesélte Tordai Teri, majd az is kiderült, hogy Horváth Lili várja-e a nagymamaságot.

„Én nagyon szeretnék unokákat. Egykeként nőttem fel, nem véletlen van három gyerekem és foglalkozom mások gyerekeivel is. Én nagyon remélem, hogy sok unokám lesz” -mesélte nevetve Lili.

Az előadás a Találkozások program keretein belül jött létre, amit a Bethlen Téri Színház és a Manna Produkció közösen talált ki. A teljes beszélgetés hamarosan a Bethlen Téri Színház közösségi oldalain és a YouTube csatornáján is meghallgatható lesz. A két színésznő legfrissebb családi képei mellett, egy ritkán látott fotót is megosztottak, amin Lili még kisbabaként mosolyog a legendás édesanyjára.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top