+ Irodalom

Lázár Ervin mesefigurái megelevenednek a Várkertbazárban

lázár ervin

Lázár Ervin meséinek szereplői elevenednek meg a Várkert Bazár déli panoráma teraszán megvalósuló Mesekalendáriumban.

MTI/Máthé Zoltán
Keresés a weben

Lázár Ervin meséinek szereplői elevenednek meg a Várkert Bazár déli panoráma teraszán megvalósuló Mesekalendárium – Nagy Zoárd karácsonya című, ingyenes, szabadtéri kiállításon, amely január 15-ig látható – közölte a Várkapitányság pénteken.

Hetedik alkalommal rendezik meg a Várkert Bazár adventi eseménysorozatát, amely ingyenes családi programokkal, kortárs iparművészeti vásárral és különleges hangulatú zenei produkciókkal várja az érdeklődőket december végéig.

A Mesekalendárium – Nagy Zoárd karácsonya című kiállítás a magyar irodalomtörténet egyik legismertebb meseírójának, a 85 éve született Lázár Ervinnek állít emléket, akinek elbeszélései egyedi hangon tanítanak játékról, szeretetről és moralitásról. A tárlaton látható színes illusztrációkat Győri Eszter készítette.

Kollár Árpád költő, több gyermekkönyv szerzője írta az adventi történetet, amelyben megelevenednek Lázár Ervin ábrázolt valóságának karakterei. A látogatók újra találkozhatnak többek között Vacskamatival, Aromóval, Ló Szerafinnal, valamint Mikkamakkával is.

lázár ervin

Budapest, 2021. december 10.
Lázár Ervin meséinek szereplõit bemutató tablók a Mesekalendárium – Nagy Zoárd karácsonya címû szabadtéri kiállításon a Várkert Bazár panoráma teraszán 2021. december 10-én.
MTI/Máthé Zoltán

A közlemény tájékoztatása szerint az adventi hétvégék sorában szombaton az újjászületett Lovarda épületébe költöznek fel a Várkert Bazár adventi családi programjai. Az ingyenes kézműves foglalkozásokon játékos formában készíthetnek ünnepi dekorációkat a résztvevők. De az interaktív játékok is lehetőséget kínálnak a közös családi szórakozásra. A Lovardában látható lesz a Belefér egy pici szívbe című gyermekprodukció is, amely a legkisebbeket szólítja meg.

A Grecsó Krisztián gyerekverseire épülő zenés-verses gyerekelőadás a Csík zenekar művészeivel szórakoztatja a közönséget. Az azonos című verseskötetből készült interaktív koncert a nagycsoportos óvodásoktól a kisiskolásokig várja az énekelni, verselni szerető gyerekeket és családjaikat. A programsorozat december végéig folytatódik. A Várkert Bazár családi programjai és adventi koncertjei mellett lesz ünnepi irodalmi est is, majd évzáró koncerttel és szilveszteri programmal zárul az esztendő.

A teljes programkínálat a www.varkertbazar.hu oldalon található meg – áll az összegzésben.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top