+ Képzőművészet

Pataki Ági gyöngy fülbevalóval Jan Vermeer műtermében

pataki ági

drMáriás legújabb, Pataki Ági arcvonásait felhasználó alkotását november 3-án tette közzé a Facebook-oldalán…

drMáriás legújabb, Pataki Ági arcvonásait felhasználó alkotását november 3-án tette közzé a Facebook-oldalán, a kép paraméterei: 2021, 100 x 80 cm, akril vásznon.

A képzőművészet az alábbi lírai hangvételű leírást mellékelte a festményhez:

Jan Vermeer már gyermekkorában tudta, hogy ő minden idők legnagyobb festője, azonban mecénásai csak valamivel később jöttek erre rá. Amikor már voltak megrendelései és mások festményeivel való műkereskedéséből is lett pénze, eldöntötte, hogy megfesti élete legjobb képét, amelyen a valóság legnagyszerűbb szépségét a festői tudás legjavával ötvözve hozza létre a festmények festményét.

pataki ági

Pataki Ági gyöngy fülbevalóval Jan Vermeer műtermében, 2021, 100 x 80 cm, akril vásznon

Vagyis kellett egy portréalany, egy nő, egy nagyon szép nő, egy igazán gyönyörű, azaz a legeslegszebb nő. Körülnézett Delftben, de csak narancssárga fogú nőket látott. Útra kelt, s útján további nőket, Angliában piros fogúakat, Németországban zöld fogúakat, Csehországban pöttyös fogúakat talált, mely minták az arcon is itt-ott felfedezhetők voltak. Ekkor azt tanácsolták neki, menjen Bécsbe, ott biztosan megtalálja álmai ideálját, de mivel az őt szállító kocsin némileg ittas állapotba került, így akarata ellenére Bécset elhagyva tovább utazott, s végül Pestre érve ébredt fel, majd egy Kálvin téri borozóban folytatta merengését.

Amikor elfogyott a pénze kijött a pincéből, s az egyik hatalmas ház tűzfalán megpillantotta egy gyönyörű nő képét. Rádöbbent, hogy végre megtalálta álmai portréalanyát! Azonnal kérdezősködni kezdett, hogy ki az, s hamarosan megtudta, hogy Pataki Ági, majd addig kereste, míg végül megtalálta, s addig könyörgött neki, engedje meg, hogy megfesse őt, hogy Ági végül kötélnek állt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top