+ Életmód

Bagdy Emőke meglepődött, hogy ő kapja a kitüntetést

bagdy emőke

Egyetért azzal, hogy a kívánt gyermekek szülessenek meg. A magyar családok helyzete nagyon lényeges – hangoztatta Bagdy Emőke.

MTI/Cseke Csilla

Komoly megtiszteltetésnek nevezte Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, hogy ő kapta az idei Duna-díjat.

A pszichoterapeuta ugyanakkor azt nyilatkozta, hogy meglepődött, amikor értesítették a kitüntetésről.

A szakember, aki csütörtökön vette át a kitüntetést, azt mondta, a szakmai küldetése az ismeretterjesztés. Eddig is sokszor szerepelt a rádióban, a televízióban, és a jövőben is így akar tenni, amíg képes rá. Megjegyezte, nem gondolta volna, hogy ezért egyszer elismerést kap.

Fontosnak nevezte a családok védelmét, támogatását. Egyetért azzal, hogy a kívánt gyermekek szülessenek meg. A magyar családok helyzete nagyon lényeges – hangoztatta Bagdy Emőke. Úgy fogalmazott: betársul minden olyan tevékenységbe, ahol „ilyen nemes ügyeket szolgálhatunk”.

Jelezte, aktív terapeuta a tanítás mellett. Bár egyetemen már nem oktat, előadásokat szokott tartani szerte az országban. Elég sok területen dolgozik, de „mindig ugyanazt a pszichológiát képviseli” – jelentette ki.

A szakember közölte, hogy több témával is kiemelten foglalkozik. Megemlítette a családot, a nevelést és a boldogságpszichológiát is.

Hangsúlyozta, hogy nemrég jelent meg Elmondani a világot, amelyben élek… című könyve, amelybe sok időt fektetett.

A Duna-díjat azok nyerhetik el, akik példaértékű munkájukkal, tevékenységükkel sokat tettek a közösségükért. Bagdy Emőke saját szerepéről – József Attilát idézve – úgy fogalmazott, hogy az egész magyar népet, közösséget akarja „nem középiskolás fokon” tanítani.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top