+ Film

Törőcsik Mari a filmes vetélkedő középpontjában

Törőcsik Mari

Ötödjére rendezik meg a Nagy Magyar Filmtesztet, amely idén kiemelten foglalkozik az áprilisban elhunyt Törőcsik Mari alakításaival.

Törőcsik Mari forrás Fortepan - Szalay Béla
Keresés a weben

Ötödjére rendezi meg DUE Médiahálózata a Nagy Magyar Filmtesztet, amely idén kiemelten foglalkozik az áprilisban elhunyt Törőcsik Mari alakításaival, de megemlékezik Jancsó Miklós rendezőről is; a vetélkedő első fordulójában a 14-20 év közti diákok február 15-ig válaszolhatnak a kérdésekre.

A háromfordulós játékba a filmteszt.hu oldalon lehet bekapcsolódni, ahol 18 kérdésre kell válaszolni magyar filmklasszikusokkal és az elmúlt évek magyar mozifilmjeivel, sorozataival és alkotóival kapcsolatban – írták a szervezők, akik külön kérdéssort állítottak össze Törőcsik Mari szerepeiről, így tisztelegve az idén áprilisban elhunyt színészóriás előtt.

Ugyancsak feladványokkal emlékeznek meg Jancsó Miklós kétszeres Kossuth-díjas filmrendezőről, aki idén lett volna 100 éves.

Február 15-ig válaszolhatnak a kérdésekre a diákok a vetélkedő első fordulójában. A résztvevők a Nagy Diák Tesztek applikáció segítségével is kipróbálhatják a tudásukat. A második fordulóba az online tesztkitöltésen legjobb eredményt elérő 14 és 20 év közötti játékosok kapnak meghívást. Ebből a fordulóból a legjobb 10 versenyző jut majd a döntőbe, amely jövő év március 4-én lesz az Újpest Rendezvénytérben.

A Nagy Magyar Filmteszt edukatív játékot azzal a céllal indították, hogy a 14-20 év közötti fiataloknak szórakoztatva adjanak képet és tudást a magyar filmekről, sorozatokról, alkotókról. A játékba az elmúlt években 70 ezren kapcsolódtak be.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top