+ Film

Az Apró mesék négy fesztiváldíjat hozott el Floridából

apró mesék

Az Apró mesék idén még Alaszkában és Kijevben is megméretteti magát, illetve online nézhető az NFI streaming platformján.

Négy fesztiváldíjjal tüntették ki Floridában, a Fort Lauderdale Nemzetközi Filmfesztiválon Szász Attila romantikus szélhámosfilmjét, az Apró mesék című filmet- közölte hétfőn a Nemzeti Filmintézet (NFI).

Az Apró mesék lett a legjobb film, Szász Attila elnyerte a legjobb rendező, Kerekes Vica a legjobb színésznő, Szabó Kimmel Tamás pedig a legjobb színész díját.

Az idén 36. alkalommal megrendezett floridai filmfesztivál több mint 200 filmet vonultatott fel, melyek világszerte 40 országból érkeztek.

Mint írják, az Apró mesék közvetlenül a 2. világháború után játszódik, amikor zűrzavar és bizonytalanság uralkodik Magyarországon. Egy szélhámos megpróbál hasznot húzni ezekből a zavaros időkből, és amikor menekülnie kell Pestről, egy titokzatos nő és a fia nyújt számára menedéket az erdő mélyén. Miközben háborús démonjaival viaskodik, szenvedélyes szerelmi viszonyba keveredik a nővel, akinek a férje bármelyik nap hazatérhet a frontról.

Szász Attila 2019-ben bemutatott mozifilmje az elmúlt időszakban számos nemzetközi fesztiválra kapott meghívást, Várna, Párma, Izmir, San Jose, Berlin és Avanca szemléin kapott díjakat.

A most Floridában is díjazott alkotás a Film Positive gyártásában készült, producere Lajos Tamás, társproducere Köves Ábel volt.

Az Apró mesék idén még Alaszkában és Kijevben is megméretteti magát, illetve online nézhető az NFI streaming platformján, a FILMIO-n – közölte a Nemzeti Filmintézet.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top