+ Fotó

Elhunyt Mick Rock

Mick Rock

Mick Rock volt a Bowie Space Oddity, Jean Genie és  John, I’m Only Dancing című dalaihoz készült videoklipek producere és rendezője.

Elhunyt 72 éves korában Mick Rock legendás fotós, aki olyan zenészeket örökített meg kamerájával, mint David Bowie, a Queen, a Stooges, a Sex Pistols és Lou Reed – adta hírül a Variety.

Halálát a Twitteren jelentették be.

„Azok, akiknek volt szerencséjük az ő köreiben létezni, tudják, hogy Mick sokkal több volt +a férfinél, aki lefotózta a 70-es éveket+. Fotográfus költő volt, egy igazi természeti erő, aki pontosan azzal töltötte a napjait, amit szeretett. Amit csinált, azt mindig a maga elragadóan felháborító módján tette”

– olvasható a közleményben.

Halála okát nem közölték.

Michael David Rock az angliai Hammersmithben született, a Cambridge Egyetemre járt, amikor fotózni kezdett, először helyi koncerteket dokumentált. 1972-ben találkozott Bowie-val, egy ideig az ő hivatalos fotósaként dolgozott, elkészítette róla a legikonikusabb fotókat Ziggy Stardustként.

Mick Rock volt a Bowie Space Oddity, Jean Genie és  John, I’m Only Dancing című dalaihoz készült videoklipek producere és rendezője.

Munkái a rockzene legemlékezetesebb albumainak borítóin is láthatóak, például Lou Reed Transformer és Coney Island Baby című albumain, Iggy Pop és a the Stooges Raw Power című lemezén, a Queen Queen II című lemezén, a Ramones End of the Century című lemezén és Joan Jett I Love Rock ‘n Roll című albumán.

Karrierje során rengeteg zenészt fotózott, közéjük tartozik Snoop Dogg, Lady Gaga, a Killers, Alicia Keys, Miley Cyrus, a Yeah Yeah Yeahs, a Queens of the Stone Age, a Daft Punk.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top