+ Életmód

Oposszum ejtett túszul egy nőt

oposszum

Amikor a rendőrök megközelítették a bejárati ajtót, egy fiatal oposszum bújt elő a sötétből és felmászott az egyik rendőr lábára.

Oposszum ejtett túszul otthonában egy új-zélandi nőt.

A rendőrség vasárnap késő este kapott telefonhívást egy nőtől, aki elmondta, hogy „túszul ejtette egy oposszum” a Déli-szigeten lévő Dunedin városában.

„Amikor kilépett a házából és megpróbált eljutni az autójáig, az oposszum nekirontott, ezért a nő bemenekült az otthonába”

– idézi Craig Dinnissen főtörzsőrmestert a The Guardian.

Amikor a rendőrök kiérkeztek és megközelítették a bejárati ajtót, egy fiatal oposszum bújt elő a sötétből és felmászott az egyik rendőr lábára. Dinnissen szerint vélhetően egy elszökött házikedvenc, vagy az anyjától nemrég elszakított egyed lehet.

A „gyanúsított azonosítása után” a rendőrség a közeli Signal Hill területére vitte az állatot, ahol szabadon engedték, hogy elejét vegyék a „polgárok további zaklatásának”. Az akció közben sem az oposszumnak, sem az intézkedő hatósági személynek nem esett baja – mondta Dinnessen.

A fiatal oposszum valószínűleg félelemből cselekedett, nem puszta agresszióból – véli Rachel Stratton állatorvos és viselkedéskutató.

„A legtöbb vadállat jellemzően elfutott volna. Kivéve, ha fiatal, mert akkor még talán csak tanulja, mit kell tenni fenyegető helyzetben”

– mondta. Hozzátette: a városi környezetben az oposszumnak talán nem volt hova futnia.

Az oposszumok (Didelphimorphia), más néven erszényespatkányok az emlősök (Mammalia) osztályának, azon belül az elevenszülő emlősök (Theria) alosztályának és az erszényesek (Marsupialia) alosztályágának oposszumalakúak rendjét, és az egyetlen abba tartozó családot, az oposszumfélék családját jelenti. Az oposszumok Dél-Amerika területén fejlődtek ki, Észak-Amerikába a nagy amerikai faunacsere idején jutottak el. A nyugati félteke legnagyobb erszényes rendje. Étrendjük változatos, biológiailag nem túlságosan specializálódtak, könnyen szaporodnak, ezért sikeresen alkalmazkodnak új területekhez. – írja róla a Wikipédia.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top