+ Életmód

Koronavírusos halottak fotóival sokkolják a cseheket

koronavírusos halottak

A koronavírusos halottak megdöbbentő fotóit szlogenekkel látták el: “Elhitte a téves információkat”, “Állandó kifogásokkal élt”.

Adam Vojtech
Keresés a weben

A koronavírus okozta Covid-19 betegségben haldokló, illetve elhunyt személyek sokkoló fényképeivel próbálja ösztönözni az oltakozást a cseh egészségügyi minisztérium.

A tárca kimutatása szerint a 10,7 milliós Csehország felnőtt lakosságának 68 százaléka kapott már oltást, míg a hivatalos kormányzati cél a 75-80 százalékos átoltottság elérése.

“A kampány, ahogy a kormányfő fogalmazott, brutális, de realista lesz. Megmutatja, hogyan néznek ki a páciensek, akik nem akarták magukat beoltatni, és az intenzív osztályon végezték”

– nyilatkozott Adam Vojtech egészségügyi miniszter szerdán Prágában újságíróknak.

“A kampány realista, mert eddig nem mutattuk meg az embereknek, hogy mit tud a Covid. Sokan ezért nem a tényeknek, hanem a hamis információknak hittek”

– jelentette ki Martina Koziar Vasáková miniszterhelyettes. Véleménye szerint a pandémia még legalább egy évig jelen lesz a cseh emberek életében.

Daniel Köppl, a tárca szóvivője megerősítette, hogy hiteles és hivatalos felvételekről van szó.

“Több száz képből válogattuk ki azt a tizenkettőt, amelyet a kampányban felhasználunk”

– közölte a szóvivő. Szerinte nagyon ügyeltek arra, hogy egyetlen képen se lehessen látni az arcot, illetve beazonosítani az illető pácienst.

A megdöbbentő fotókat hasonló hangulatú szlogenekkel látták el, például:

“Elhitte a téves információkat”, “Úgy vélte, jobb még várni”, “Állandó kifogásokkal élt”.

A sajtóban, a portálokon és a közösségi hálózatokon megjelent képek nagy visszhangot váltottak ki a lakosság körében, sokan azonban bírálják a kedden indult kampányt. Vojtech Petrácek, a prágai Műszaki Főiskola rektora a miniszternek írt nyílt levelében agresszívnek és erkölcstelennek nevezte a kampányt, amely szerinte inkább elrettenti, semmint oltásra ösztönzi az embereket.

Csehországban szerdáig 31 229-en hunytak el a Covid-19 szövődményeiben. A kórházakban jelenleg 3295 beteget ápolnak, közülük 486-an súlyos állapotban vannak. Az újonnan igazolt fertőzöttek napi száma az utóbbi napokban gyorsan emelkedik. Kedden mintegy százezer szűrés közül 14 500 hozott pozitív eredményt, március közepe óta ez a legmagasabb szám. A halálos áldozatok napi száma az utóbbi időben 30-50 között mozog.

Kedvező, hogy növekszik a lakosság érdeklődése az oltás iránt. Kedden 41 ezer adagot adtak be az orvosok. A koronavírus elleni oltás mindkét adagját eddig 6,2 millióan kapták meg. A harmadik, megerősítő oltást eddig 420 ezren vették fel – derül ki az egészségügyi tárca honlapján közölt nyilvántartásból.

2 hozzászólás

2 Comments

 1. Gyzoltan szerint:

  Zseniális a Covid vírus! Zseniális az alkotója…
  Önmagában képes lett volna az elszabadult demográfiai mutatókat rendezni, szabályozni…
  A gond abból adódik, hogy más zsenik, mindenféle francos védőoltást találtak ki, mely némi részleges védelmet nyújt, ad, akadályozva a Covid-vírus kiteljesedését…
  De ami késik, nem múlik…
  Előbb-utóbb minden ember, átmenetelig élő ember, beleértve az emberi léttel, emberi jogokkal, és lélekkel nem rendelkező gójokat is, áldozatul fog esni a változékony Covid valamely mutánsának, hogy túlélés esetén abban a téves hitben ringathassa magát, hogy megúszta…
  -ne bízzuk el magunkat, csak időleges túlélők vagyunk…

 2. Gyzoltan szerint:

  A Covid és a zsidóság kombinációja nem igazán biztató kilátás a magyarságra sem…
  Amint már írtam, az a véleményem, hogy az elmúlt 200 évben sem jó, sem rossz nem történhetett a zsidóság tudta, jóváhagyása, meghatározó közreműködése nélkül Magyarországon…
  -hogy némi felületes történelmi ismeret birtokában is, legyen miről elgondolkodni…

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top