+ Film

Odett énekli a Vadlovak – Hortobágyi mese végefőcímdalát

Odett

„Örültem, amikor felkérést kaptam, hogy énekeljem el Török Zoltán legújabb filmjének végefőcímdalát” – meséli Odett.

fotó: Oleg Borisuk

November 4-től látható a mozikban Török Zoltán (interjú a rendezővel), a Vad Magyarország rendezőjének legújabb, látványos természetfilmje, a Vadlovak – Hortobágyi mese. A Hortobágy védett, lélegzetelállítóan szép területére, Pentezugba kalauzoló film végefőcíme alatt Odett új, külön ehhez a filmhez készült dala, a Miért nem indulunk már? szólal meg.

„Örültem, amikor felkérést kaptam, hogy énekeljem el Török Zoltán legújabb filmjének végefőcímdalát”

– meséli Odett.

„Egészen új feladat volt ez számomra. Bár főcímdalhoz volt már szerencsém egy sorozat kapcsán, de most egészen más hozzáállásra volt szükség.”

Odett 2008-ban adta ki Pontos címmel első albumát, de az igazi áttörést 2011-ben érte el Hanyatt, homlok, egyenest nagylemezével, amelyről a Hanyatt című száma hónapokig szerepelt a Petőfi Rádió toplistáján, illetve 2013-ban az album kiérdemelte a Fonogram-díjat is. Odettnek nem újdonság a filmesekkel való együttműködés: az HBO-n 2011-ben debütált magyar fejlesztésű Társas játék sorozatának főcímdala is az ő nevéhez fűződik.

A lélegzetelállítóan szép Hortobágy védett területén, Pentezugban található a világ egyik legnagyobb vadló ménese. Az őshazájukban, Mongóliában a kihalás szélére került állatok fennmaradásában fontos szerepet játszik Magyarország, ahol a vadlovak háborítatlanul élhetnek a hatalmas pusztán. Ide születik meg a Vadlovak – Hortobágyi mese főszereplője, Cseppke, a vadló csikó, aki szülei vezetésével vándorol a mocsarakkal és kis ligeterdőkkel megtört végtelen rónaságban, ahol rókákkal, sasokkal és sok más állattal élnek együtt. A körülöttük lévő lenyűgöző világ viszont távolról sem veszélytelen: a vadlovak élete folyamatos küzdelem egymással és a természeti elemekkel.

Odett külön kiemelte, miért volt számára fontos, hogy közreműködhetett Török Zoltán filmjében: „A szívemnek nagyon kedves témát dolgoz fel a mozi: a természet tisztelete és szeretete a mindennapjaim része, szerintem ezzel az alkotással a fiatalabb és idősebb generáció is egészen újszerűen találhat vissza a természethez, amit hajlamosak vagyunk olyan sokszor elfelejteni. A dal szerzői, Szabó Benedek és Tövisházi Ambrus olyan alkotópáros, akikkel ennek apropóján sikerült közösen létrehozni valamit.”

Ezekben a mozikban láthatod a filmet.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top